0 votes
Fb-Button
Muschiulet de porc cu unt si trandafiri din cartofi
Muschiulet de porc cu unt si trandafiri din cartofi
Portii Timp de preparare
4persoane 25minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 25minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Muschiuletul de porc pestisor mi se pare cea mai frageda parte a porcului si o gatesc cu placere de cate ori am ocazia. Am pregatit muschiuletii de porc curatandu-i de pielite si apoi i-am taiat in bucati de aproximativ 3 cm latime.
  2. Am condimentat bucatile de muschiulet cu o lingurita turmenic, o lingurita boia si jumatate de lingurita sare, o lingurita scortisoara, putina pudra de piri piri si i-am lasat cateva minute sa se marineze, timp in care m-am ocupat de cartofi. Am tapetat cu ulei tava de briose (daca aveti un aluat foietaj la indemana il puteti folosi ca suport pentru trandafirii din cartofi).
  3. Am curatat aproximativ 1 kg de cartofi noi si i-am dat pe razatoare obtinand felii foarte subtiri. Am pus peste ei o jumatate de lingurita de sare, o lingurita de boia dulce si una de turmenic, Dupa aproximativ 5 minute cartofii au lasat foarte multa apa pe care am scurs-o si am luat apoi felii de cartofi pe care le-am asezat usor suprapuse intr-un sir de aproximativ 25 cm. Incepand de la un capat am rulat usor sirul de cartofi pana la celalalt capat si am obtinut un trandafir, pe care l-am asezat in tava de briose tapetata cu ulei.
  4. Am continuat pana cand am terminat toti cartofii (mi-au iesit 9 trandafiri) i-am stropit deasupra cu putin ulei de masline si i-am dat la cuptor pentru 25 minute, pana s-au rumenit frumos pe margni iar in mijloc s-au inmuiat.
  5. Intr-o tigaie am pus 2 linguri ulei de masline si un catel de usturoi usor zdrobit, am lasat usturoiul cat sa aromatizeze uleiul si apoi l-am scos. Am pus in uleiul incins bucati de muschiulet pe care le-am rumenit pe toate partile, apoi le-am transferat intr-o tava alaturi de cateva bucatele de unt si le-am dat la cuptor pentru a se patrunde. Am obtinut o masa gustoasa si cu un aspect inedit de care ne-am bucurat intr-o dupa amiaza de sambata 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!