1 vote
Fb-Button
Moussaka cu vinete
Moussaka cu vinete, cam asa am mancat la greci 🙂
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45minute 10minute
Ingrediente
Carne pt moussaka
Sos Bechamel
Vinete si restul de ingrediente
Etape
  1. Mousakaua este un preparat complex in opinia mea insa, merita tot efortul pregatirii ei. Am tocat marunt ceapa si usturoiul si le-am pus intr-o cratita cu ulei de masline, putin unt si condimente si am lasat sa se caleasca bine, pana cand ceapa a devenit translucida.
  2. Am adaugat apoi carnea tocata si am lasat la foc aproximativ 20 minute pana cand carnea si-a schimbat culoarea.
  3. Intr-o craticioara am pus la topit 70 gr unt, am adaugat apoi faina si laptele amestecand energic sa nu faca cocoloase. Pentru un plus de aroma am ras 1/2 nucsoara si am adaugat un varf de lingurita de scortisoara macinata si un praf de sare. Dupa ce faina s-a gatit si sosul s-a ingrosat, l-am luat de pe foc si l-am lasat sa se raceasca cateva minute, apoi am adaugat in el 2 oua intregi si am amestecat bine.
  4. Vinetele le-am curatat de coaja, le-am taiat in felii de aproximativ 1.5-2 cm grosime si le-am prajit pe rand in ulei de masline, pana cand s-au rumenit usor. Am scos feliile de vanata pe un servet de hartie sa se scurga surplusul de ulei, pentru ca vanata absoarbe foarte mult ulei.
  5. Odata avute pregatite toate elementele pentru o musaka perfecta, am inceput „montarea” ei intr-o tava de cuptor. Am luat o tava incapatoare, am uns-o bine cu unt si putin ulei, am adaugat pe fundul tavii si 2-3 linguri de sos Bechamel, apoi am pus un strat de vinete prajite, carnea gatita la foc cu condimente, un strat de rosii cubulete, un alt strat de vinete si deasupra am turnat sosul Bechamel.
  6. Am lasat preparatul la cuptor 35-40 minute, apoi am scos tava si am adaugat deasupra mozarella si branza cedar data pe razatoare, apoi am mai dat tava la cuptor inca 10-15 minute pana cand toata branza s-a topit.
  7. Pentru ca mirosul era unul innebunitor, nu am avut rabdare sa las praparatul sa se raceasca complet, asa ca am taiat o felie cat era calda si am servit-o cu o lingura de iaurt grecesc 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!