Inghetata de prune

De catre   august 11, 2015
0 votes
Inghetata de prune
Print Recipe
Inghetata de prune,ceva delicios, racoros,bun si natural
Portii Timp de preparare
6 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 240 minute
Portii Timp de preparare
6 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 240 minute
Inghetata de prune
Print Recipe
Inghetata de prune,ceva delicios, racoros,bun si natural
Portii Timp de preparare
6 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 240 minute
Portii Timp de preparare
6 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 240 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Pentru inceput, am spalat prunele si le-am scos samburii,apoi le-am pus intr-o cratita la foc cu zahar,scortisoara, cardamon, apa de tranadafiri,limoncello.
  2. Le-am lasat sa fiarba aproximativ 20 minute, pana cand s-a format o dulceata legata, apoi le-am lasat sa se raceasca.
  3. Am pus apoi prunele in robot, adaugandu-le zeama de la o lamaie si le-am mixat bine obtinand o pasta.
  4. Am batut smantana lichida, pana cand am obtinut o frisca nu foarte tare, apoi am adaugat-o peste prune si am mixat din nou.
  5. Am pus apoi crema obtinuta in cutii care se inchid etans si le-am dat 3-4 ore la congelator.
  6. Am servit apoi cu mare pofta inghetata delicioasa de prune 🙂
Notitele retetei

In afara de condimentele folosite de mine in inghetata de prune, puteti adauga orice altceva va e pe plac. Pot fi cuisoare macinate,anason, portocala in loc de lamaie sau lime, in functie de ce preferinte aveti fiecare.

Daca de asemenea va place inghetata ceva mai dulce, puteti adauga si 2-3 linguri de miere atunci cand mixati prunele deja fierte, sau puteti adauga mai mult de 4 lingurite de zahar atunci cand le fierbeti.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.