0 votes
Fb-Button
Inghetata cu lime si cacao
Inghetata cu lime si cacao, ceva dulce, bun si racoros
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute 240minute
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute 240minute
Ingrediente
Etape
  1. Albusurile scoase cu ceva timp inainte de la rece, le-am batut spuma cu un praf de sare. In acelasi timp am pus la foc 175 ml apa rece cu 225 gr zahar si o pastaie de vanilie (fara seminte) si am facut un sirop de zahar. Siropul fierbinte, abia luat de pe foc, l-am turnat usor (pe o latura a castronului) peste albus mixand continuu.
  2. Intr-un alt castron am batut smantana lichida pana s-a intarit, am adaugat peste ea zeama si coaja de la 2 lime, apoi am adaugat amestecand usor cu o spatula si mascarponele si 2 linguri de miere.
  3. Am amestecat spuma de albus cu sirop si frisca cu mascarpone intr-un castron mai mare,apoi am impartit compozitia in 2 parti si in una din ele am adaugat 50 gr cacao.
  4. Am pus cremoasa compozitie in caserole de plastic, alternand cele 2 arome si le-am dat la congelator aproximativ 3-4 ore.
  5. Dupa acest timp (care a trecut destul de greu), am scos inghetata si am servit cateva cupe delicioase cu o felie de piersica coapta si aromata.
Notitele retetei

Puteti alege orice alte arome va sunt pe plac, orice varianta va fi buna si sanatoasa cata vreme nu mancati inghetata din comert care….Dumnezeu stie ce contine.

Pofta mare!