1 vote
Fb-Button
Friptura de strut pe pat de baby spanac si „flori” de conopida cu turmenic
Friptura de strut pe pat de baby spanac si „flori” de conopida cu turmenic
Portii Timp de preparare
4persoane 12-15ore
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 12-15ore
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 10minute
Ingrediente
Marinata strut
Garnitura
Etape
  1. Carnea de strut am pus-o in marinata cu o seara inainte de a o gati. Am spalat-o bine si am uscat-o cu un prosop de hartie, apoi intr-o punga am adaugat ingredientele pentru marinata (ulei de masline, turmenic, sos de soia, boia afumata, chimen macinat), am amestecat totul bine pentru a acoperi cu marinata toate bucatile de carne, apoi am dat-o la frigider aproximativ 12-15 ore, pana a 2-a zi.
  2. In ziua gatirii, am scos cu o ora inainte de a pregati carnea de strut din frigider, apoi am portionat-o in bucati potrivite si am pus-o 3-4 minute pe gratar (tigaie grill), dupa ce s-a rumenit frumos pe ambele parti, am bagat-o la cuptor inca 5 minute inainte de a o servi.
  3. Am pus o oala cu apa la foc si cu ajutorul steamer-ului (adus personal din China), am pregatit la abur, partial, conopida portionata in buchetele potrivite ca si marime. Am tocat 2 hasme marunt si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu 25 gr unt si o lingura de ulei de masline, am adaugat turmenic si sare si dupa ce hasmele s-au gatit, am pus conopida luata din steamer si am lasat-o sa se imbine cu aromele, apoi, dat-o 10 minute la cuptor.
  4. Am tocat marunt inca o hasma, am pus-o in tigaie impreuna cu unt si putin ulei, apoi am adaugat frunzele de baby spanac spalate si uscate bine pe care le-am gatit 2-3 minute.
  5. La final, cu toate elementele pregatite, am servit friptura de strut pe pat de baby spanc, alaturi de ” flori” de conopida cu turmenic.
Notitele retetei

Pofta mare!