Ca de obicei am inceput prin a pregati legumele necesare mancarii mele. Le-am spalat bine si le-am curatat, apoi le-am tocat cubulete egale pentru a fierbe toate in acelasi timp.
Le-am pus intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si deasupra am pus condimentele.
Ciolanul afumat, l-am spalat si am curatat carnea de pe os, eu eram in graba asa ca aveam nevoie de ingrediente care sa fiarba repede. Am pastrat insa osul pentru o alta mancarica careia ii voi dedica mai mult timp 🙂
Pentru a fi sigura ca am mancarea gata intr-o ora, am taiat bucatile de ciolan in cubulete aproximativ de aceeasi dimensiune cu legumele.
Am pus prima data legumele la foc si le-am lasat sa se inmoaie usor, apoi am adaugat si cubuletele de ciolan afumat.
Dupa ce legumele s-au inmuiat si ciolanul s-a rumenit usor, am adaugat apa cat sa acopar totul si am lasat sa fiarba 40 minute la foc mic.
Am scurs fasolea de apa din conserva si am clatit-o bine, apoi am adaugat boabele peste legumele cu ciolan.
Am lasat sa mai fiarba 20-25 minute pentru ca si boabele sa prinda gustul mancarii si apoi am oprit focul.
Noi am servit fasolea cu ciolan cu o salata de ceapa cu otet, dar puteti servi cu ce va place si aveti la indemana.