0 votes
Fb-Button
Fasole cu ciolan
Fasole cu ciolan, varianta papabundetot
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
65minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
65minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Ca de obicei am inceput prin a pregati legumele necesare mancarii mele. Le-am spalat bine si le-am curatat, apoi le-am tocat cubulete egale pentru a fierbe toate in acelasi timp.
  2. Le-am pus intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si deasupra am pus condimentele.
  3. Ciolanul afumat, l-am spalat si am curatat carnea de pe os, eu eram in graba asa ca aveam nevoie de ingrediente care sa fiarba repede. Am pastrat insa osul pentru o alta mancarica careia ii voi dedica mai mult timp 🙂
  4. Pentru a fi sigura ca am mancarea gata intr-o ora, am taiat bucatile de ciolan in cubulete aproximativ de aceeasi dimensiune cu legumele.
  5. Am pus prima data legumele la foc si le-am lasat sa se inmoaie usor, apoi am adaugat si cubuletele de ciolan afumat.
  6. Dupa ce legumele s-au inmuiat si ciolanul s-a rumenit usor, am adaugat apa cat sa acopar totul si am lasat sa fiarba 40 minute la foc mic. Am scurs fasolea de apa din conserva si am clatit-o bine, apoi am adaugat boabele peste legumele cu ciolan.
  7. Am lasat sa mai fiarba 20-25 minute pentru ca si boabele sa prinda gustul mancarii si apoi am oprit focul. Noi am servit fasolea cu ciolan cu o salata de ceapa cu otet, dar puteti servi cu ce va place si aveti la indemana.
Notitele retetei

Pofta mare!