0 votes
Fb-Button
Dulceata de ardei iuti
Dulceata de ardei iuti
Portii Timp de preparare
4persoane 120min
Timp de gatire Timp de asteptare
40min 25min
Portii Timp de preparare
4persoane 120min
Timp de gatire Timp de asteptare
40min 25min
Ingrediente
Etape
  1. Prima si prima data cumparati ardeii iuti si pe cei dulci si dupa etapa asta inarmati-va cu muuulta rabdare:) Pentru mine un exercitiu de rabdare a fost si sa gasesc toti ardeii…
  2. Spalam bine ardeii si apoi se curata de seminte si vinisoarele din interior care sunt foarte ” piscacioase”. Toata aceasta operatiune se desfasoara cu manusi in maini, altfel ustura foarte tare 🙂
  3. Odata curatati toti ardeii, iuti si dulci, se mai spala odata, preventiv, apoi se maruntetsc la robot, blender sau la mana in functie de ce va tenteaza mai tare. Eu i-am bagat la blender si i-am maruntit. Dupa ce i-am maruntit, i-am pus intr-o oala suficient de incapatoare, am pus peste ei zaharul si i-am pus la foc.
  4. Am lasat ardeii la foc aproximativ 15 minute pana cand zaharul s-a topit si dulceata a inceput sa fiarba, apoi am adaugat otetul si am mai lasat sa fiarba inca 35 minute pana cand dulceata s-a legat.
  5. Lasati dulceata 15-20 minute sa se raceasca, apoi o asezati in borcane. Se poate folosi alaturi de friptura sau un pui shanghai…sau orice alta carne va place. Mie dulceata asta imi place si pe o felie de paine cu unt 🙂
Notitele retetei

Spor la treaba!