0 votes
Fb-Button
Coaste marinate in bere neagra
Coaste marinate in bere neagra
Portii Timp de preparare
4persoane 24ore
Timp de gatire Timp de asteptare
50minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 24ore
Timp de gatire Timp de asteptare
50minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Am cumparat 2 „randuri” de coaste proaspete pe care le-am marinat cu ulei vegetal, sare, turmenic, boia afumata si 500 ml bere neagra ( Silva). Am lasat coastele in acest amestec 24 ore, la frigider.
  2. Dupa timpul de marinare, am scos coastele de la rece si le-am lasat 30 min sa ajunga la temperatura camerei, apoi le-am bagat la cuptor, cu tot cu marinata si le-am lasat la foc mic aproximativ 50 min pana cand s-au patruns si s-au caramelizat frumos.
  3. Pentru garnitura, am ales sa fac fasole verde la aburi, in vasul meu magic pe care l-am carat tocmai din China 🙂 desi…gaseam si aici .
  4. Am lasat fasolea la aburi 6 minute. In acest timp, am tocat usturoi si ghimbir si le-am calit usor in unt si putin ulei, am adaugat o jumatate de lingurita de turmenic, putina boia si sare pentru a da o aroma placuta.
  5. Am adaugat apoi fasolea si am tras-o la tigaie inca 2-3 minute si….asta a fost tot 🙂
  6. Desi nu consum alcool de nici un fel, gatesc destul de des cu el, iar experienta acestor coaste in bere neagra ma face sa cred ca pot dezvolta putin aria preparatelor cu bere, asa ca,…revin cu noi idei de a folosi berea 🙂
  7. La final, am servit fasolea cu usturoi si ghimbir, alaturi de minunatele coaste marinate in bere neagra….o minunatie de preparat, sa ma credeti si sa incercati!
Notitele retetei

Pofta mare!