0 votes
Fb-Button
Coaste glazurate cu sirop de brad
Coaste glazurate cu sirop de brad, reteta mea pentru acest weekend. Cimbru si sirop de brad, o combinatie care mi-a placut tare mult 🙂
Portii Timp de preparare
4persoane 24ore
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 24ore
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Pentru inceput am pus coastele la marinat cu o zi inainte intr-un amestec format dintr-o lingura de ulei de masline, boia afumata, pasta de ardei iuti, chimen macinat. Am lasat coastele sa se marineze intr-o punga de plastic la frigider si le-am scos la temperatura camerei cu o ora inainte de a le baga la cuptor.
  2. Le-am asezat intr-o tava, am adaugat peste ele, piper negru proaspat macinat, frunze de cimbru si o cana de apa si le-am bagat 40 minute la cuptor la foc foarte mic. Dupa 40 minute le-am scos, am turnat pe fiecare sir de coaste cate o lingura de sirop de brad si le-am dat iarasi la cuptor aproximativ 20 minute la foc ceva mai tare pentru a se rumeni frumos.
  3. Pentru garnitura am ales cartofi wedges, cartofi taiati in bucati mari, acoperiti cu condimente (boia afumata, chimen, sare, turmenic) si copti la cuptor intr-o tava acoperita cu o coala de hartie de copt udata cu apa rece si stoarsa bine. Astfel cartofii s-au facut la abur si aproape de final am adaugat si jumatate de lingurita de ulei, am luat hartia si i-am lasat la rumenit 10 minute.
  4. Coastele au iesit minuate, se pot servi si cu o simpla salata de vara, mult mai sanatos decat in combinatie cu cartofii dar, pentru ca noi mancam destul de rar cartofi cu carne, ne-am permis un mic rasfat de weekend 🙂
Notitele retetei

Siropul de brad folosit este cumparat de la Lidl de la ” Saptamana romaneasca”, aromat si bun dar puteti folosi miere, sirop de artar sau de agave, depinde ce aveti la indemana.

Pofta mare!