0 votes
Fb-Button
Ciocolata de casa cu bezele moi
Ciocolata de casa cu bezele moi, un desert rapid care nu rapeste mai mult de 5 minute pentru a fi gata.
Portii Timp de preparare
4persoane 2minute
Timp de gatire Timp de asteptare
6minute 60 minute
Portii Timp de preparare
4persoane 2minute
Timp de gatire Timp de asteptare
6minute 60 minute
Ingrediente
Etape
  1. Pentru inceput pregatim o tava pe care o tapetam cu ulei si apoi cu hartie de copt, apoi se masoara toate ingredientele, si se pune intr-o craticioara la foc mic zaharul brun impreuna cu untul, se lasa aproximativ 20 secunde.
  2. Dupa ce untul s-a topit putin, se adauga laptele condensat si se lasa pana cand zaharul s-a topit de tot si se formeaza ca un sirop gros.
  3. Odata zaharul topit, adaugam bezelele moi, dam focul ceva mai tare si lasam la foc pana cand bezelele se topesc de tot, adica aproximativ 5 minute.
  4. Dupa ce bezelele s-au topit si le-am incorporat in amestec, se ia craticioara deoparte si se adauga ciocolata rupta dinainte in bucati mici. Se amesteca bine pana cand ciocolata se topeste de tot. Pentru acest ultim pas, nu mai este nevoie de foc, amestecul fiind fierbinte ciocolata se va topi repede.
  5. Eu am folosit ciocolata neagra 74% si ciocolata milka cu lapte. Puteti alege ce ciocolata va place dar este indicat sa fie de buna calitate pentru a obtine un desert gustos.
  6. Dupa ce ciocolata s-a topit si am incorporat-o in amestec, se toarna toata compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la rece, ideal la frigider dupa ce se raceste putin, macar pentru 60 minute.
  7. Dupa ce ciocolata s-a racit complet scoatem hartia cu tot cu ciocolata din tava, o asezam pe un fund de lemn sau plastic si cu un cutit inmuiat in apa calda taiem cubulete ciocolata obtinuta…si o mancam cu moderatie 🙂
Notitele retetei

Puteti adauga in ciocolata nuci, alune, stafide, orice va place pentru a ii imbogati gustul.

Pofta mare!