0 votes
Fb-Button
Chiftelute cu sos de legume si cartofi crocanti
Chiftelute cu sos de legume si cartofi crocanti, un meniu potrivit pentru o zi in familie
Portii Timp de preparare
4persoane 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Carnea macinata am pus-o intr-un castron, am adaugat peste ea 2 catei de usturoi dati pe razatoare,1 lingurita chimen macinat,sare, fulgi de ardei dulci, 1 lingurita turmenic, 3 linguri pesmet, 2 oua intregi si coaja rasa de la o limeta si am amestecat bine pana cand toate ingredientele s-au omogenizat.
  2. Am format apoi chiftelutele de marime potrivita si le-am lasat putin sa se odihneasca pana cand am pregatit legumele pentru sos, apoi le-am prajit in ulei foarte bine incins.
  3. Tulpinile de telina apio, morcovul, ceapa si cei 2 catei de usturoi, i-am taiat in bucati mari si apoi le-am maruntit bine la blender.
  4. Am pus legumele maruntite intr-o cratita, am adaugat putin ulei, sare, chimen macinat, turmenic si le-am lasat sa se caleasca la foc mic.Am adaugat apoi 1000 ml pasta de rosii, zeama de la o limeta si am lasat sosul sa fiarba bine si sa scada putin.
  5. Am curatat apoi cartofii, i-am taiat cubulete, i-am pus la fiert in apa cu sare si dupa ce au fiert mai bine de jumatate, i-am scurs si i-am prajit in baie de ulei. Pentru a intregi aromele preparatului final, am prajit in baie de ulei si cateva frunze de salvie pe care ulterior le-am adaugat fiecarei farfurii servite.
  6. La final, am pus cateva linguri de sos in farfurie, 2-3 chiftelute, cartofi si frunze de salvie si ne-am bucurat de un preparat aromat si gustos.
Notitele retetei

Chiftelute cu sos de legume si cartofi crocanti, este un preparat gandit pe moment, asa ca fara probleme puteti inlocui anumite arome daca nu va sunt pe plac cu condimente care va fac sa vibrati si va alinta papilele gustative 🙂

Pofta mare!