0 votes
Fb-Button
Cheesecake japonez sau Fluffy cheesecake
Cheesecake japonez sau Fluffy cheesecake
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
55minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
55minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Intr-o craticioara am pus la foc foarte mic, 100 gr unt, 100 gr crema de branza, 130 ml lapte, coaja de la 1 lime si zeama de la jumatate de lime si le-am lasat sa se incalzeasca usor pana cand untul si crema de branza s-au dizolvat, s-au incalzit.
  2. Am separat galbenusurile de albusuri, in castronul cu galbenusuri am adaugat semintele de vanilie si jumatate din cantitatea de zahar si am amestecat bine. Dupa ce amestecul de unt, lapte si crema de branza s-a topit, l-am dat 2 minute sa se raceasca, apoi l-am adaugat usor (amestecand continuu) peste galbenusuri. La final, am adaugat si amidonul cu faina, am amestecat totul bine si am dat deoparte aceasta compozitie.
  3. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat restul de zahar si zeama de la jumatate de lime.
  4. Peste amestecul de galbenusuri am incorporat usor cate o lingura de albus batut spuma, cu grija sa nu stric textura, pana aproape la ultima lingura. Cand mai aveam aproximativ o lingura de albus spuma in castron, am rasturnat peste el toata compozitia de galbenus cu albusuri si am amestecat usor.
  5. Am pregatit o forma de tort tapetata cu hartie de copt atat pe pereti cat si pe fund, am pus in ea intreg amestecul, am asezat forma de tort intr-o tava de cuptor (o puteti aseza si intr-o oala daca aveti), si am turnat in tava, pe langa forma de tort, cu grija apa calda, cam pana la un sfert din inaltimea formei si am dat tava la cuptor, la foc mai mare 25 minute, apoi am redus focul si am mai lasat 35 de minute. Dupa ce timpul a expirat, nu am deschis usa la cuptor, doar am stins focul si am lasat prajitura acolo inca 15 minute, apoi am mai tinut-o inca 20 minute cu usa intre deschisa.
  6. Noua ne-a placut tare mult aceasta prajitura, am si facut a 2-a portie la aproximativ 2 ore de prima :)), este o prajitura usoara si gustoasa care nu este deloc greu de preparat.
Notitele retetei

Pentru acesta reteta eu am folosit crema de branza Exquiza, dar puteti folosi de care va place, doar sa aveti grija sa nu fie sarata.

Pofta mare!