0 votes
Fb-Button
Cheesecake cu zmeura si tonka
Cheesecake cu zmeura si tonka, un desert rapid de vara
Portii Timp de preparare
4persoane 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute 160minute
Portii Timp de preparare
4persoane 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute 160minute
Ingrediente
Blat cheesecake
crema cheesecake
Etape
  1. Am pregatit ingredientele si desi cheesecake-ul clasic nu contine smantana de cocos, m-am gandit sa aduc un plus de aroma preparatului meu, daca nu va place sau nu va e la indemana se poate si fara.
  2. Am spalat bine zmeura si am pus-o la foc intr-o craticioara cu o lingura apa de trandafiri, 4 linguri zahar, o pastaie de tonka data pe razatoare, o pastaie de vanilie fara seminte si o lingurita pudra agar agar.
  3. Am lasat zmeura la foc aproximativ 10 minute, timp in care am pus biscuitii in robot impreuna cu untul moale, la temperatura camerei si am facut blatul. Am asezat intr-o forma de tort blatul de biscuiti obtinut si l-am dat la rece. Dupa ce zmeura s-a inmuiat, am trecut-o de 2 ori printr-o sita pentru a elimina semintele, apoi am pus-o intr-un castron , am adaugat 4 linguri smantana de cocos, si am amestecat bine pentru a omogeniza.
  4. Am mai adaugat si 2 linguri de sirop de agave pentru ca mi s-a parut putin acrisoara, apoi am adaugat pe rand mascarponele si ricotta, omogenizand compozitia foarte bine cu un tel.
  5. Crema astfel obtinuta am adaugat-on peste blatul de biscuiti, apoi am ornat cu cateva zmeurici pastrate si cateva frunze de menta si am dat apoi cheesecake-ul la frigider pentru 2 ore sa se intareasca si pudra de agar agar sa aiba timp sa isi faca treaba 🙂
  6. Dupa ce cheesecake-ul s-a intarit l-am servit cu moderatie dar cu mare pofta 🙂
Notitele retetei

Agar agar conform wikipedia: [Agar-agarul (numit și geloză) este un produs organic ce se obține dintr-o serie de alge marine roșii (agarofite), familia Gelidiaceae (Gelidium) șiGracillariaceae (Gracilaria)[1], din care este extras prin fierbere și solidificare la 32-40 °C. Se prezintă sub formă de fâșii semitransparente de culoare cafenie-gălbuie. Conține 70–80% polizaharide, 10–20% apă și 1,5–4% substanțe minerale. Este format din resturi galactozidice esterificate la C6 cu o grupare sulfonică. Are o putere de gelificare foarte mare. Agar-agar este un stabilizatorare codul E406]

Gasiti pudra de agar agar in magazinele online cu produse naturiste sau o puteti inlocui la fel de bine cu gelatina. Gustul preparatului final nu se va schimba deloc, eu o prefer insa pentru ca se gelifiaza mult mai bine si mai repede decat gelatina.

Pofta mare!