0 votes
Fb-Button
Castane prajite
Castane prajite, o reteta usor de preparat acasa.
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25minute 5minute
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25minute 5minute
Ingrediente
Etape
  1. Am spalat bine castanele, apoi le-am crestat adanc cu un cutit (pe fiecare in parte) si le-am pus intr-o saramura formata din 2 L apa si 1 lingura sare mare, unde le-am lasat sa stea 20 minute pentru a-si trage sare cata au nevoie.
  2. Dupa ce castanele s-au inmuiat si sarat corespunzator, le-am scos din apa si le-am pus intr-o tigaie bine incinsa, pe aragaz, le-am stropit cu ulei de masline si le-am prajit la foc potrivit aproximativ 25 minute, pana cand miezul se inmoaie.
  3. Dupa ce castanele au fost bine prajite, le-am pus intr-un castron si le-am acoperit cu un prosop de bucatarie pentru 5 minute, astfel incat coaja sa se desfaca usor si sa poata fi mancate cu pofta 🙂
  4. Se pot face si la cuptor, insa pe aragaz dureaza mai putin si gustul este la fel de bun.
Notitele retetei

Pofta mare!