Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb

De catre   ianuarie 23, 2016
0 votes
Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb
Print Recipe
Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb, o mancare cu multe vitamine
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb
Print Recipe
Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb, o mancare cu multe vitamine
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Carnea am marinat-o cu 1/2 lingurita turmenic, 1/2 lingurita scortisoara macinata si 1/2 lingurita praf de ghimbir, am adaugat si 2 linguri sos de soia si am lasat-o asa aproape 30 minute. Am pus carnea intr-o tava, am pus peste ea si 2 linguri ulei de dovleac, apoi am dat-o la cuptor unde a stat aproape 40 minute pana cand s-a rumenit usor si s-a patruns bine.
  2. Intr-o oala am pus apa si sare, am pus-o la foc si cand apa a inceput sa clocoteasca, am adaugat boabele de mazare.Pentru ca am folosit mazare congelata, nu am lasat mai mult de 3 minute sa fiarba pentru a nu strica culoarea boabelor.
  3. Am strecurat apoi mazarea, pastrand 1 cana de apa din cea in care a fiert, am pus boabele in robot impreuna cu 2 catei de usturoi tocati marunt, o lingura de unt, 1 lingurita coriandru macinat, putina sare roz de Himalaya, 1 lingurita turmenic, 200 ml smantana de gatit si cana de apa pastrata. Am mixat totul bine si la final am adaugat cateva boabe de porumb dulce, fara a le macina complet.
  4. Intr-o tigaie am pus o lingura unt, 2 linguri ulei de dovleac, 1 catel de usturoi tocat marunt, 1 lingurita turmenic, am amestecat bine si apoi am pus bok choy pe care l-am taiat in sferturi. L-am lasat la caramelizat usor cu un capac deasupra tigaii. L-am intors din cand in cand pentru a se rumeni frumos.
  5. La final, am combina cele 3 preparate intr-o singura farfurie viu colorata, cu un gust bun si muuulte vitamine 🙂
Notitele retetei

Eu am gasit Bok choy la Auchan la raionul de legume, nu aveam programat sa fac dar daca tot l-am gasit, am profitat de cateva vitamine in plus.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.