0 votes
Fb-Button
Arborio cu galbiori si porc cu sos de mustar si smantana
Arborio cu galbiori si porc cu sos de mustar si smantana, este un preparat care a aparut din lipsa anumitor ingrediente, astfel incat sa il pot denumi Risotto 🙂
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Am curatat si spalat galbiorii proaspeti in cateva ape, pentru a ma asigura ca nu a mai ramas nici un fir de pamant sau iarba prin ei.
  2. Am tocat marunt o ceapa rosie si am pus-o intr-o craticioara cu 50 gr unt, sare si o lingura ulei de masline, apoi am pus-o la foc pentru ca ceapa sa se caleasca usor, pana devine sticloasa.
  3. Odata ceapa calita, am adaugat in cratita galbiorii si i-am lasat la foc mic, pana cand toata apa a iesit din ei si s-au calit si ei usor.
  4. Am adaugat apoi o masura de orez arborio si una de apa (pentru inceput), lasand orezul sa absoarba toata apa, apoi am repetat procedeul pana cand orezul a fost bine patruns.
  5. Carnea am pus-o din timp la marinat, dupa ce am taiat fasii de aproximativ 1 cm cotletele, am pus peste ele sos soia, sos de rodii, boia afumata, pudra de ghimbir, turmenic si chimen macinat.
  6. Am pus apoi o craticioara la foc cu o lingura ulei de masline si 2 catei de usturoi tocati marunt, am adaugat apoi si cele 2 rosii uscate tocate marunt si am lasat usturoiul sa se caleasca usor.
  7. Am adaugat apoi carnea si marinata in care a stat si o lingurita mustar Dijon boabe, am amestecat, am dat focul foarte mic si am lasat carnea sa se patrunda foarte bine. Dupa ce carnea s-a patruns, am adaugat 50 ml smantana de gatit, am amestecat bine si am oprit focul. La final, pentru un plus de savoare am adaugat cateva frunze de busuioc din ghiveci 🙂
  8. Am servit orezul cu galbiori alaturi de fasiile de porc cu sos, un deliciu pe care am ajuns sa il fac din lipsa de ingrediente…asa ca dupa concediu 🙂
Notitele retetei

Risotto se fierbe 16-18 minute, depinde cat de aldente il preferati. Pentru o textura aldente sunt suficiente 16 minute.

Pofta mare!