Rata crocanta parfumata :)

De catre   mai 5, 2013

Asa cum am promis, revin cu reteta pentru Rata crocanta parfumata, o reteta plina de savoare care pe mine m-a impresionat mult datorita diversitatii aromelor. Pot spune cu o usoara urma de gluma, ca mi-a facut Pastele mai frumos aceasta rata crocanta 🙂

Cele 2 pulpe de rata le-am lasat 12 ore la marinat in reteta de marinata postata pe blog…pentru cei care nu doresc sa o mai caute :

Avem asa cum am spus 2 pulpe de rata

Am luat o punga in care am pus pulpele spalate bine inainte.

In punga am mai pus:

50 ml sos soia

o lingura generoasa de miere

o lingurita nucsoara

o lingurita five spices (condiment chinezesc)

o lingurita curry

o jumatate lingurita chilly praf (daca aveti sos chilly este perfect, eu nu am avut)

5-6 boabe coriandru zdrobite putin

o jumatate lingurita otet balsamic cu prune.

Am pus toate ingredientele de mai sus in punga cu pulpe, am amestecat bine dupa ce am legat punga la gura si am dat punga la frigider.
Dupa acest timp in care rata s-a marinat si s-a fragezit totodata de la sosul de soia, am luat o tava deloc adanca (ca o tava in care facem fursecuri), am pus pe tava hartie de copt …FINO bineanteles, si am dat la cuptor pentru 15 minute la foc mediu spre tare.

Dupa 15 minute am scos carnea din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine de tot, apoi am taiat-o de pe os, in cubulete pe care le-am dat prin amidon si apoi le-am prajit in ulei de cocos bine incins. Cand a devenit crocant (se vede in tigaie cand a prins o crusta aurie…e cam gata) am scos bucatile de carne pe un servet de hartie sa absoarba grasimea. Am servit rata pe un pat de castravete si ridichi taiate cubulete.

A fost delicios si o mancare usoara si buna pe care merita sa o incercati!

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.