Pulpe lipicioase cu varza rosie

De catre   septembrie 22, 2013
1 vote

de toate 055 de toate 059 de toate 054de toate 060

Fara sa exagerez cred ca ultima varza rosie pe care am mancat-o a fost facuta de bunica mea acum muuulti ani in urma,asa ca atunci cand am vazut varza asta rosie am luat-o fara sa ma gandesc ce si cum voi face din ea insa mi-a adus aminte de bunica…si atat 🙂

Cel putin in zona de unde provin eu (Tg Mures) varza rosie se face putin diferit de cea alba si cred ca de aceea e si mai aromata si are o savoare aparte…sau e pentru ca nu am mai mancat eu de mult 🙂

Am folosit:

1 varza rosie

sare,piper

2 lingurite zahar

3 lingurite otet de mere

Pentru pulpe:

6 pulpe fara os

apa de flori de portocal

sos soia,ienibahar

scortisoara,curry

ulei de rapita,o lingura miere

susan

Pulpele le-am pus la marinat in sos soia,curry,scortisoara,apa de flori de portocal,ienibahar,varza,am spalat-o si am taiat-o fasii cat am putut eu de subtiri 🙂 si am presarat peste ea sare si piper,am amestecat-o bine si am pus-o la foc intr-o  cratita cu ulei de rapita ,cand aceasta s-a incins bine am pus varza in ea si am lasat-o sa se faca la foc mediu,amestecand din cand in cand.

Pulpele cu tot cu marinata le-am pus intr-o tava la cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit frumos,iar in ultimele 5 minute in care le-am tinut la cuptor,am pus peste ele miere de albine si am presarat susan.

Cand varza s-a inmuiat si parea ca e facuta,am pus peste ea otetul amestecat cu zaharul si am mai lasat 5 minute la foc fara capac.

Am servit varza alaturi de pulpele lipicioase si minunate.

Pofta mare!

de toate 060

3 Comentarii despre “Pulpe lipicioase cu varza rosie

  1. Diana

    Pfffffffffffffffffffffffff , nu mi-a iesit emoticonul … 🙂 asta voiam sa iasa , sper sa nu fi gresit iar :d

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.