Pulpe cu miere si piure de mazare

De catre   iunie 21, 2014
1 vote

DSCN7279    DSCN7273    DSCN7280   DSCN7266

Astazi la ora 7 si ceva dimineata eram printre putinii oameni din piata,asa ca am profitat de legumele proaspete de acolo.Desi cred ca de mai bine de 20 de ani nu am mai mancat mazare,m-a incantat ideea de a face un piure din boabe proaspete si dulci si chair pot spune ca a fost tare bun.

Am folosit pentru pui:

6 pulpe fara os

2 linguri apa de flori de portocal

sos de peste

sos de stridii

otet de orez

1 lingurita 5 spices

sos de ardei iuti

50 gr unt

100 ml vin alb

o lingurita miere

susan alb

Pentru piure:

500 gr mazare proaspata

2 crengute de tarhon

3 crengute de menta

sare

50 gr unt

Pulpele de pui le-am asat cateva ore la marinat in sos de peste,sos de stridii,otet de orez,apa de flori de portocal,5 spices.Dupa ce s-au marinat si aromat bine le-am pus intr-o cratita impreuna cu marinata,vinul si untul si le-am dat la cuptor pana cand au prins o culoare frumoasa.Cu 10 minute inainte de a opri focul,le-am scos din cuptor,le-am uns cu miere si am presarat deasupra susan alb si le-am mai lasat sa se rumeneasca complet.

Mazarea am pus-o la foc in apa cu sare si tarhon.Pentru ca a fost proaspata nu am lasat-o decat cateva minute cat sa se inmoaie putin pentru a nu ii strica culoarea.Am strecurat boabele de mazare si le-am pus in robot impreuna cu untul si menta.Am mixat bine pana cand am obtinut un piure dar nu exagerat de fin.

Merita sa incercati reteta,este aromata si fresh in acelasi timp.

Pofta mare!

DSCN7279

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *