Pui picant cu smanatana

De catre   septembrie 14, 2013

Revin cu inca o reteta buna pentru o masa de seara, e extrem de simpla si nu necesita mult timp prepararea ei.

Pentru ca traficul m-a tinut ocupata in mare parte, m-am vazut nevoita sa improvizez ceva rapid dar gustos si usor pentru o masa de seara asa ca am ales paste si pui 🙂

Am folosit:

6 pulpe de pui fara piele si os

1 lingura sos soia

1 lingura curry

50 ml vin alb

1 lingura apa de flori de portocal

2-3 crengute cimbru

3 morcovi

3-4 catei de usturoi

250 ml smantana de gatit

2 ardei iuti

ulei de rapita

Pentru paste:

2 L apa clocotita cu sare

1 cutie 500 gr paste Barilla

busuioc pentru ornat

Am taiat pulpele de pui in cubulete si le-am marinat in vin, sos soia, apa de flori de portocal, curry, cimbru.

Morcovii i-am taiat in diagonala pentru a avea forma asemanatoare cu cea a pastelor, usturoiul l-am taiat marunt, l-am calit putin in uleiul incins, am adaugat apoi morcovii, ardeiul iute, am lasat 2-3 minute pana s-au rumenit si morcovii putin, am adaugat apoi puiul cu tot cu marinata in care a stat si am lasat sa se faca mai intai la foc mic pentru a se patrunde bine bucatile de carne, apoi spre final am dat focul mai tare ca sa prinda o culoare frumoasa, aurie.

Separat am pus o oala cu apa si sare la foc, am fiert pastele in ea cu 1 minut mai putin decat timpul de gatire inscris pe ambalaj, am scurs apoi pastele de apa, le-am dat printr-un jet de apa rece si le-am pus in tigaie peste pui, am adaugat smantana de gatit si am lasat sa dea un clocot, apoi am stins focul.

Pentru decor am adaugat busuioc proaspat deasupra.

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Pui picant cu smanatana

Dă-i un răspuns lui Diana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.