Revin cu inca o reteta buna pentru o masa de seara, e extrem de simpla si nu necesita mult timp prepararea ei.
Pentru ca traficul m-a tinut ocupata in mare parte, m-am vazut nevoita sa improvizez ceva rapid dar gustos si usor pentru o masa de seara asa ca am ales paste si pui 🙂
Am folosit:
6 pulpe de pui fara piele si os
1 lingura sos soia
1 lingura curry
50 ml vin alb
1 lingura apa de flori de portocal
2-3 crengute cimbru
3 morcovi
3-4 catei de usturoi
250 ml smantana de gatit
2 ardei iuti
ulei de rapita
Pentru paste:
2 L apa clocotita cu sare
1 cutie 500 gr paste Barilla
busuioc pentru ornat
Am taiat pulpele de pui in cubulete si le-am marinat in vin, sos soia, apa de flori de portocal, curry, cimbru.
Morcovii i-am taiat in diagonala pentru a avea forma asemanatoare cu cea a pastelor, usturoiul l-am taiat marunt, l-am calit putin in uleiul incins, am adaugat apoi morcovii, ardeiul iute, am lasat 2-3 minute pana s-au rumenit si morcovii putin, am adaugat apoi puiul cu tot cu marinata in care a stat si am lasat sa se faca mai intai la foc mic pentru a se patrunde bine bucatile de carne, apoi spre final am dat focul mai tare ca sa prinda o culoare frumoasa, aurie.
Separat am pus o oala cu apa si sare la foc, am fiert pastele in ea cu 1 minut mai putin decat timpul de gatire inscris pe ambalaj, am scurs apoi pastele de apa, le-am dat printr-un jet de apa rece si le-am pus in tigaie peste pui, am adaugat smantana de gatit si am lasat sa dea un clocot, apoi am stins focul.
Pentru decor am adaugat busuioc proaspat deasupra.
Pofta mare!
Imi place , dar fara paste 🙂
A fost ceva rapid de seara ca facusem 2 ore de la birou acasa (fusese ceva meci) si…atat am mai putut inainte de a muri de foame :)))