Pui picant cu smanatana

De catre   septembrie 14, 2013
1 vote

weekcorn 040 weekcorn 009 weekcorn 004 weekcorn 019

Revin cu inca o reteta buna pentru o masa de seara,e extrem de simpla si nu necesita mult timp prepararea ei.Pentru ca traficul m-a tinut ocupata in mare parte,m-am vazut nevoita sa improvizez ceva rapid dar gustos si usor pentru o masa de seara,asa ca am ales paste si pui 🙂

Am folosit:

6 pulpe de pui fara piele si os

1 lingura sos soia

1 lingura curry

50 ml vin alb

1 lingura apa de flori de portocal

2-3 crengute cimbru

3 morcovi

3-4 catei de usturoi

250 ml smantana de gatit

2 ardei iuti,ulei de rapita

Pentru paste:

2 L apa clocotita cu sare

paste Barilla

busuioc pentru ornat

Am taiat pulpele de pui in cubulete si le-am marinat in vin,sos soia,apa de flori de portocal,curry,cimbru.Morcovii i-am taiat in diagonala pentru a avea forma asemanatoare cu cea a pastelor,usturoiul l-am taiat marunt,l-am calit putin in uleiul incins,am adaugat apoi morcovii,ardeiul iute,am lasat 2-3 minute pana s-au rumenit si morcovii putin,am adaugat apoi puiul cu tot cu marinata in care a stat si am lasat sa se faca mai intai la foc mic pentru a se patrunde bine bucatile de carne,apoi spre final am dat focul mai tare ca sa prinda o culoare frumoasa,aurie.

Separat am pus o oala cu apa si sare la foc,am fiert pastele in ea cu 1 minut mai putin decat timpul de gatire inscris pe ambalaj,am scurs apoi pastele de apa,le-am dat printr-un jet de apa rece si le-am pus in tigaie peste pui,am adaugat smantana de gatit si am lasat sa dea un clocot,apoi am stins focul.

Pentru decor am adaugat busuioc proaspat deasupra.

Pofta mare!

weekcorn-017

2 Comentarii despre “Pui picant cu smanatana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.