Pui picant cu orez basmatti

De catre   mai 3, 2014
1 vote

pui 006 pui 003  pui 005  pui 001

Sapatamanile trecute am primit niste ingrediente din China de la niste colegi care au fost plecati intr-o delegatie,asa ca m-am gandit sa le incerc si astfel am facut o reteta rapida de pui picant.Puteti adauga orice alte ingrediente va plac,eu am vrut sa scot in evidenta mai mult condimentele adugate,asa ca am facut ceva mai simplu.

Am folosit:

4 pulpe de pui

2 catei de usturoi

1 morcov

sos soia,

1 lingurita pasta de curry

1 lingura pasta de creveti

sos ardei iuti

sos de stridii

2 cepe verzi

1 lingurita amidon+apa

Orez basmatti

5 cuisoare

o lingurita anason macinat

Puiul: Am dezosat pulpele de pui,am taiat carnea in cubulete si am marinat-o in sos de stridii,sos soia,sos de ardei iuti,am lasat-o la marinat aproximativ o ora si apoi intr-un wok am taiat marunt usturoiul si morcovul,le-am calit in putin ulei la foc iute,am adaugat pasta de creveti,pasta de curry si apoi pulpele cu tot cu marinata. Le-am gatit aproximativ 10-15 minute,pana cand pulpele s-au patruns,am taiat ceapa verde si am adaugat-o la sfarsit.

Intr-o canuta am pus o lingurita de amidon alimentar,am acoperit cu apa rece,am amestecat bine si am turnat peste puiul din wok,pentru a ingrosa putin sosul.Am stins focul si gata mancarica.

Orezul:intr-o cratita am pus o masura de orez,2 masuri de apa,sare,cuisoare,anason macinat si am lasat sa fiarba la foc potrivit.Cand orezul a fiert si a absorbit toata apa,am stins focul.

Am servit orezul alaturi de puiul picant…foarte gustos!

Pofta mare!

pui 006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *