Dupa o saptamana grea care nu credeam ca se mai termina, a venit in sfarsit si weekendul, ceea ce inseamna ca am intrat din nou in bucatarie pentru a gati si a ma relaxa, o noua reteta de Pui la cuptor si cartofi cu rozmarin.
Daca tot a venit primavara, am zis sa profit de tot ce e verde acum si sa dau si culoare farfuriilor mele 🙂 asa ca am pregatit un pui aromat la cuptor, cartofi cu ceapa rosie si rozmarin si o salata plina de vitamine.
Am folosit pentru pui:
1 pui
sos soia
coriandru boabe
ghimbrir macinat
pudra de mustar
turmenic
usturoi verde
Pentru cartofi:
1,5 kg cartofi
3 cepe rosii
rozmarin
ulei
chimen macinat
sare roz de Himalaya
1 lingurita harissa praf
Pentru salata:
nasturel
ridichi
rosii
castravete
salata verde creata
leurda
ulei de rapita
otet de mere
Puiul: Am transat puiul si apoi l-am pus la marinat in sos soia, turmenic, ghimbir macinat, coriandru, pudra de mustar si usturoi verde tocat si l-am lasat asa cam o ora, pentru ca toate aromele sa patrunda bine carnea.
Dupa ce s-a marinat carnea, am luat o tava yena am pus in ea putin ulei, am asezat apoi carnea de pui, am turnat o canuta de apa si am dat tava la cuptor pentru 1 h 20 min pana cand carnea s-a patruns bine si s-a rumenit frumos.
Cartofii: Am spalat si curatat cartofii, apoi i-am taiat in cuburi mari, i-am pus intr-o tava in care am pus putin ulei, am taiat cepele solzisori si le-am pus peste cartofi.
Am adaugat condimentele, am amestecat bine si la urma am pus cateva fire de rozmarin. Am pus o folie de aluminiu peste tava si am dat-o la cuptor pana cand cartofii s-au inmuiat. Am luat apoi folia si i-am mai lasat 10 min ca sa prinda o crusta frumoasa.
Salata: Am spalat bine verdeturile si le-am uscat, le-am taiat (castravetii, rosiile) si le-am pus intr-un castron, am asezonat apoi salata cu sare, ulei si otet si am servit-o alaturi de puiul delicios la cuptor.
Pofta mare!
Uuuuuuuuuuu , perfect ptr mine , 5* 🙂
Ma bucur ca iti place scumpo!!!!!!!!!!!!
Te puuup!!!!!!!!!!!!
Duminica frumoasa , Dana !
La fel iti doresc scumpa mea!!!
Ms , ms …
O reteta pe gustul meu 🙂
Multumesc Simona!!
Te mai astept si la alte retete 🙂