Pui in lapte cu nucsoara si arborio

De catre   martie 30, 2016
1 vote

Reteta asta cu mici exceptii nu e ceva ce nu s-a mai pomenit, Pui in lapte a facut si Jamie Oliver si nu de la mine stia reteta :))

Am incercat insa sa adaptez sau mai bine zis sa ma folosesc de ideea de lapte si sa fac un preparat exact pe gustul nostru dar…in stilul meu si cu aromele fara de care mie mi se pare ca mancarea nu are gust 🙂

Daca vreti mai multe detalii despre risotto si vreti sa asociati puiul cu un risotto si nu doar cu un orez arborio, gastiti reteta de risotto aici .

Pui in lapte cu nucsoara si arborio
Print Recipe
Pui in lapte cu nucsoara si arborio, un preparat gustos si usor de gatit 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 10 minute
Pui in lapte cu nucsoara si arborio
Print Recipe
Pui in lapte cu nucsoara si arborio, un preparat gustos si usor de gatit 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am avut un pui intreg cumparat de la Lidl cu eticheta "pui crescut lent", ceea ce ma face sa sper daca nu chiar sa si cred, ca e un pui cu mai putin antibiotic decat ceilalti. Am transat in bucati puiul si l-am pus la marinat in 200 ml lapte cu boia afumata, chimen macinat si 1/4 bucatica de nucsoara rasa.
  2. Am lasat puiul sa se marineze in lapte aproximativ 30 minute, iar dintr-o jumatate din spatele puiului am facut o supa pe care ulterior am folosit-o la prepararea orezului arborio. Dupa ce puiul s-a marinat, am curatat 7 catei de usturoi pe care i-am zdrobit usor si pe care i-am pus intr-o cratita cu 25 gr unt si o lingura de ulei sa se caleasca usor, apoi am adaugat pe rand bucatile de pui pe care le-am rumenit usor fara a le gati...pentru finalizarea procesului de gatire am folosit ulterior cuptorul.
  3. Dupa ce am rumenit usor toate bucatile de pui, le-am scos din cratita si le-am transferat intr-o tava de cuptor, impreuna cu 400 ml lapte, o lingura de ulei si usturoiul calit si l-am dat la cuptor aproximativ 40 minute la foc foarte mic pana cand puiul s-a gatit complet.
  4. In resturile care au ramas pe fundul cratitei, am adaugat o ceapa tocata, 25 gr unt, o lingura de ulei am lasat la foc potrivit sa se caleasca ceapa apoi am adaugat orezul spalat in prealabil, vinul, pe care l-am si lasat sa se evapore aburii de alcool, apoi pe masura ce lichidul a scazut, am adaugat cate 1-2 polonice din supa de pui pregatita, pana cand orezul s-a gatit complet. Inainte de final am adaugat sofranul si la final de tot branza chedar rasa pe razatoarea mare. Am obtinut un orez foarte cremos, care poate daca as fi avut parmezan si nu as fi pus sofran, l-as fi putut numi cu succes risotto 🙂
  5. La final am unit preparatele si am obtinut produsul finit, un delicios pui copt in lapte cu nucsoara si orez arborio 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Pui in lapte cu nucsoara si arborio

  1. Roxana

    Nu stiu exact ce gust ar putea avea(unul bun, mai mult ca sigur, mai ales ca a fost marinat in lapte si gatit in usturoi), dar stiu ca aspectul este unul care m-a facut sa vreau neaparat sa incerc reteta.

    1. dana Autorul articolului

      Nu cred ca te va dezamagi dar daca incerci..te astept sa imi spui cu ti s-a parut 🙂
      Spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *