Pui in crusta de miere cu susan si paste cu legume

De catre   iulie 6, 2013
1 vote

sambata ) 023sambata ) 019 sambata ) 026 sambata ) 018

Hmmm.e sambata,asta inseamna ca papam ceva buuunnn!!! 🙂

Aveam in frigider un dovlecel tanar si proaspat si ma gandeam ca e pacat sa il irosesc sau sa il las sa se strice,asa ca m-am gandit la niste paste cu legume (morcov si dovlecel). Pieptul de pui era deja pregatit dar nu prea aveam o idee ce sa fac cu el…si pana la urma m-am gandit la o crusta de miere cu susan.

Am folosit pentru paste:

1 dovlecel

2 morcovi

2 catei usturoi

200 ml gran cucina

sos soia,sos teriyaki

curry,ardei chilly

Am curatat si spalat legumele,dovlecelul l-am taiat in sferturi si apoi in diagonala fiecare sfert,morcovul l-am taiat fasiute subtiri cu curatatorul de legume,usturoiul l-am tocat marunt. Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,usturoiul si am lasat pana s-a calit putin,am adaugat apoi curry si legumele.Dupa ce legumele s-au inmuiat putin am pus sos soia,sos teriyaki si ardeiul taiat marunt,am adaugat si un strop de whishy 🙂 si am mai lasat pe foc.Pastele erau deja la  foc si dupa ce le-a expirat timpul de fierbere indicat pe ambalaj (eu le-am lasat cu 1 minut mai putin),le-am adaugat peste legume.Am pus apoi gran cucina,am amestecat si gata!!

Pentru pui;

2 piepti de pui

scortisoara

sos soia

curry

Puiul spalat l-am taiat felii,fiecare piept in parte inainte de a-l pune la marinat.

Am facut o marinata din sos soia,scortisoara  si curry si am lasat carnea in ea cam jumatate de ora.Am scos apoi carnea si am pus-o in tigaie sa prinda putina culoare,mai apoi am mutat-o intr-o tava si am dat la cuptor. Fiind deja prelucrat termic pe aragaz,pieptul nu a avut nevoie de foarte mult timp la cuptor.Dupa ce s-a mai rumenit putin am scos tava,am adaugat miere si susan pe fiecare bucata si am mai dat 2 minute la cuptor la foc mare.

Am servit toate aceste bunatati alaturi de o salata clasica de rosii si castraveti.

Pofta mare!

sambata ) 026

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.