Pui fericit cu cartofi dulci si lapte de cocos

De catre   mai 17, 2017
2 votes

A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris o reteta asa ca, aproape ca nu mai stiam cum functioneaza blogul meu :).

Mi-am revizuit insa destul de repede atitudinea pentru ca aceasta reteta m-a amuzat inca de la faza de achizitie a ingredientelor, vazand la raft o gramada de pui fericiti….un mod romanesc de a spune cumva ca acei pui au fost crescuti in conditii optime, fara aditivi si intr-un interval normal de timp. Desi imi place carnea de pui, de cand primim la rafturi numai pui de o culoare roz indoielnic care a fost crescut Dumnezeu stie in ce conditii si cu ce graba, evit sa cumpar aceasta carne. Avem insa si alternativa puiului fericit care nu e chiar roz…are si culoare galbena pe alocuri care te duce cumva cu gandul la puii bunicii de la tara, pentru ca arata ca si cum s-ar fi hranit sanatos :), insa, chiar si asa cumpar destul de rar, doar cand pofta deja a depasit cotele normalului si apar in capul meu idei de mancaruri pe care in conditii normale nu cred ca le-as avea ­čÖé

Una peste alta, reteta de astazi este una deosebita, dulceata pe care o dau legumele acestui preparat combinata cu savoare laptelui de cocos (care pentru mine este aroma suprema), ii dau acestui preparat un gust deosebit pe care va invit cu drag sa il incercati.

Pui fericit cu cartofi dulci si lapte de cocos
Print Recipe
Pui fericit cu cartofi dulci si lapte de cocos
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Pui fericit cu cartofi dulci si lapte de cocos
Print Recipe
Pui fericit cu cartofi dulci si lapte de cocos
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am spalat si curatat toate legumele si le-am taiat cubulete aproximativ egale, le-am pus intr-o cratita impreuna cu uleiul, untul si condimentele si le-am pus la foc mic sa se caleasca usor, fara a le arde.
  2. Am taiat cubulete si pulpele de pui fericit :), si dupa ce legumele s-au inmuiat putin, le-am adaugat si pe ele in cratita, le-am rumenit usor, apoi am adaugat jumatate din cantitatea de lapte de cocos, o cana de apa si am lasat sa fiarba cateva minute.
  3. Dupa ce pulpitele de pui s-au inmuiat si legumele la fel, am adaugat si restul cantitatii de lapte de cocos, am lasat totul sa fiarba pentru ca aromele sa se imbine armonios si continutul de lichid sa scada.
  4. La final, cand totul a fost gata si casa mirosea a pui fericit si lapte de cocos, am servit acest preparat alaturi de o salata de rosii, la fel de fericite si ele, (cel putin conform pretului de raft) si cateva frunze de oregano proaspat din ghiveciul propriu...cumva, fericit si el ­čÖé
Notitele retetei

Pofta mare!

 

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *