Iarasi am avut chef mai mult de joaca decat de gatit asa ca am pregatit acest preparat Pui cu sos bechamel si menta, alaturi deorez basmati cu seminte de in, o gramada de arome care pana la final s-au dovedit ca s-au imbinat armonios si papilele noastre gustative s-au culcat iarasi multumite si fericite.
Initial nu ma gandisem la ceva complicat dar odata intrata in bucatarie constat ca ar fi chiar o mare provocare pentru mine sa gatesc ceva strict traditional…poate de Craciun…niste sarmale…pana atunci ma mai joc 🙂
Am folosit pentru sos:
38 gr faina
100 gr unt
400 ml lapte
menta uscata
nuscoara
sare
piper
Pentru pui:
6 pulpe pui fara os
apa de flori de portocal
sos soia
fulgi de ardei iute
usturoi
curry
Pentru garnitura:
Orez basmati
seminte de in
ulei de susan
frunze de ardei iute
Sosul: Am pus intr-o tigaie pe foc untul, am adaugat apoi faina si am amestecat bine, nu am lasat faina decat cateva secunde pentru a nu isi schimba culoarea, am adaugat apoi laptele si am amestecat sa nu faca cocoloase, am adaugat la sfrasit sare, piper si nucsoara pentru ca asa am citit eu ca se face sosul bechamel, insa cand am gustat…nu m-a impresionat deloc, mi se parea fad si chiar nu am inteles de ce este atat de renumit sosul asta ca mie…nu imi spunea nimic.
Recunosc si faptul ca gusturile mele nu prea seamana cu cele ale unui om obisnuit, am o gramada de mancaruri (adorate de marea majoritate pe care eu nu le pot manca ca nu imi plac) asa ca nu m-am mirat prea tare sa constat ca nu imi place nici acest sos, dar…daca tot il facusem am zis sa il fac pe gustul meu, asa ca i-am adaugat o mana buna de menta uscata si…a devenit chiar delicios.
Inainte de a-l servi l-am strecurat printr-o sita pentru a elimina eventualele cocoloase si i-am pus deasupra cateva bucatele de unt ca sa nu faca crusta.
Pulpele initial le-am marinat in apa de flori de portocal, sos soia, curry usturoi si fulgii de ardei, apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.
Orezul l-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi l-am amestecat cu cateva seminte de in pentru un aspect mai placut si cu ulei de susan pentru ca ador aroma lui mai ales la orez.
Am servit orezul cu pui si sos si pentru ca tot intrebam eu ce gust are frunza de ardei iute, am folosit la decor dar am si mancat-o 🙂 delicioasa mi s-a parut, foarte aromata o sa mai folosesc.
Pofta mare!
Acest sos bechamel trebuie preparat termic , cel putin 40 de minute , altfel are gust de apret ( nu c-as fi gustat asa ceva )) ) si mai cred Daana draga , ca nici tie nu-ti place nucsoara , asa ca de aceea nu ti-a placut … o idee buna cu menta . Spune-mi ce-i cu apa asta de flori de portocal si de unde o achizitionezi …
Duminica frumoasa , neastamparata-n bucatarie !
Dia,eu l-am lasat mult la foc…nu chiar 40 min dar vreo 25-30 a fiert si tot nu mi-a placut. Nucosoara imi place ca folosesc mereu la pui si porc insa…acum sincer ce sa fie bun la o faina cu lapte ?! :))
Apa de flori de portocal o iau de la magazine arabesti,turcesti,ea e folosita la deserturi in mod normal,insa cum mie nu imi plac gusturile normale :)) o folosesc la carnuri si mi se pare deosebita. Este cam 6 ron o sticluta de 250 ml si pun asa cam o lingurita odata.
pupici draga mea si te mai astept pe aici!! 🙂
Vin mereu , sa stii … :d
Saptamana reusita si linistita , Dana .
PS Ms ptr informatii … n-avem magazine din astea in orasul nost’ :))
Multumesc Dia ca vi!!! 🙂
Daca vrei iti trimit eu odata cu curierul…te gandesti ce mai vrei si iti trimit!
Pupici!!
Oooooooooooooooooooooo , cat esti de draguta … ma gandesc si-ti zic , k ?
Te imbratisez cu mare drag !
Te uiti pe la mine, imi spui ce ai vrea sa ai si nu gasesti la tine si …gata cu curierul ajunge a 2- a zi 🙂
Pupici!!
Am inteles , sa traiti ! :))
:))
Dragalaso esti o gospodina desavarsita 😉 ! Astazi voi ” executa ” si eu aceasta reteta . Te pup si iti doresc succes in toate !!!
Multumesc scumpicico!!!! Sa imi spui daca iti si place!
Pup 🙂
Cred ca-mi voi face curaj si voi experimenta menta … 🙂
Tine de gust insa, noua ne-a placut mult…fata de bechamelul initial care era oribil pt gustul meu 🙂
Buna dimi !
Asa este Danuta … si de cat de mult iti place sa experimentezi :d
mie daaaaaaaaaaaaaaaa
Si azi ti-am mai dat 5 stelute … :d
Scumpa de tine…Multumesc!!!!
Te pup!
Cu drag …