Pui cu sos Bechamel si menta

De catre   august 24, 2013
1 vote

papici 048 papici 042papici 028papici 047

Iarasi am avut chef mai mult de joaca decat de gatit asa ca am pregatit acest preparat cu pui,un sos bechamel cu menta si orez basmati cu seminte de in,o gramada de arome care pana la final s-au dovedit ca s-au imbinat armonios si papilele noastre gustative s-au clulcat iarasi multumite si fericite. Initial nu ma gandisem la ceva complicat dar odata intrata in bucatarie constat ca ar fi chiar o mare provocare pentru mine sa gatesc ceva strict traditional…poate de Craciun…niste sarmale..pana atunci ma mai joc 🙂

Am folosit pentru sos:

38 gr faina

100 gr unt

400 ml lapte

menta uscata

nuscoara,sare,piper

Pentru pui:

6 pulpe pui fara os

apa de flori de portocal

sos soia,fulgi de ardei iute

usturoi,curry

Pentru garnitura:

Orez basmati

seminte de in

ulei de susan

frunze de ardei iute

Sosul: Am pus intr-o tigaie pe foc untul,am adaugat apoi faina si am amestecat bine,nu am lasat faina decat cateva secunde pentru a nu isi schimba culoarea,am adaugat apoi laptele si am amestecat sa nu faca cocoloase,am adaugat la sfrasit sare,piper si nucsoara pentru ca asa am citit eu ca se face sosul bechamel,insa cand am gustat…nu m-a impresionat deloc,mi se parea fad si chiar nu am inteles de ce este atat de renumit sosul asta ca mie…nu imi spunea nimic.Recunosc si faptul ca gusturile mele nu prea seamana cu cele ale unui om obisnuit,am o gramada de mancaruri (adorate de marea majoritate pe care eu nu le pot manca ca nu imi plac) asa ca nu m-am mirat prea tare sa constat ca nu imi place nici acest sos,dar…daca tot il facusem am zis sa il fac pe gustul meu,asa ca i-am adaugat o mana buna de menta uscata si…a devenit chiar delicios.Inainte de a-l servi l-am strecurat printr-o sita pentru a elimina eventualele cocoloase si i-am pus deasupra cateva bucatele de unt ca sa nu faca crusta.

Pulpele initial le-am marinat in apa de flori de portocal,sos soia,curry usturoi si fulgii de ardei,apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Orezul l-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi l-am amestecat cu cateva seminte de in pentru un aspect mai placut si cu ulei de susan pentru ca ador aroma lui mai ales la orez.

Am servit orezul cu pui si sos,si pentru ca tot intrebam eu ce gust are frunza de ardei iute,am folosit la decor dar am si mancat-o 🙂 delicioasa mi s-a parut,foarte aromata o sa mai folosesc.

Pofta mare!

papici-0481

17 Comentarii despre “Pui cu sos Bechamel si menta

  1. Diana

    Acest sos bechamel trebuie preparat termic , cel putin 40 de minute , altfel are gust de apret ( nu c-as fi gustat asa ceva )) ) si mai cred Daana draga , ca nici tie nu-ti place nucsoara , asa ca de aceea nu ti-a placut … o idee buna cu menta . Spune-mi ce-i cu apa asta de flori de portocal si de unde o achizitionezi …
    Duminica frumoasa , neastamparata-n bucatarie !

    1. danaszocs

      Dia,eu l-am lasat mult la foc…nu chiar 40 min dar vreo 25-30 a fiert si tot nu mi-a placut. Nucosoara imi place ca folosesc mereu la pui si porc insa…acum sincer ce sa fie bun la o faina cu lapte ?! :))
      Apa de flori de portocal o iau de la magazine arabesti,turcesti,ea e folosita la deserturi in mod normal,insa cum mie nu imi plac gusturile normale :)) o folosesc la carnuri si mi se pare deosebita. Este cam 6 ron o sticluta de 250 ml si pun asa cam o lingurita odata.
      pupici draga mea si te mai astept pe aici!! 🙂

  2. Diana

    Vin mereu , sa stii … :d
    Saptamana reusita si linistita , Dana .
    PS Ms ptr informatii … n-avem magazine din astea in orasul nost’ :))

  3. Diana

    Oooooooooooooooooooooo , cat esti de draguta … ma gandesc si-ti zic , k ?
    Te imbratisez cu mare drag !

  4. Adriana

    Dragalaso esti o gospodina desavarsita 😉 ! Astazi voi ” executa ” si eu aceasta reteta . Te pup si iti doresc succes in toate !!!

Lasă un răspuns la danaszocs Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.