pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta

De catre   aprilie 27, 2013
1 vote

weeekeeenndd 013 weeekeeenndd 012 weeekeeenndd 011 weeekeeenndd 010 weeekeeenndd 009

Am vrut sa fac in weekend ceva rapid dar si deosebit totdata si pentru ca o mare parte din ingrediente le aveam deja…am decis sa le combin.Pot spune ca a fost de mare succces mancarica mea asa ca o recomand cu drag celor care vor sa o incerce.

Ingrediente:

6 pulpe de pui dezosate (taiate fiecare in 2 buc)

sos soia,

curry

chutney de smochine (de la lidl)

ulei de masline cu aroma de trufe (tot de la lidl)

chilly

usturoi 2-3 catei

coriandru verde

1 cutie de cuscus

o legatura de menta si zeama de la o lamaie,

putin sofran…pentru culoare.

Am facut o marinata pentru pui din sos soia,curry si chilly in care am lasat cam o ora pulpele sa stea.Apoi am pus putin ulei cu trufe intr-o tigaie 2 catei de usturoi si am lasat putin pe foc ca usturoiul sa isi elibereze aroma,am adaugat apoi pulpele cu tot cu marinata in care au stat,2 lingurite de chutney de smochine (e un fel de dulceata mai subtire) si am lasat la foc mic pana cand pulpele s-au patruns bine pe ambele parti si la final am pus si cateva frunze de coriandru verde.

Separat am pus apa la fiert intr-o oala (pentru cuscus) ,la o cana de cus cus 2 cani de apa fiarta. In blender am pus menta si zeama de la o lamaie si am amestecat.Cand apa a dat in clocot am pus-o peste cuscus,am adaugat si menta din blender si cateva fire de sofran,am amestecat totul bine si am pus capacul pentru 5-7 minute cat sa se umfle cuscusul.

La final am servit cuscusul langa pui…delicios si usor de facut.

Pofta mare!

pui cu chutney de smochine si ulei de trufe si cuscus cu sofran si menta

2 Comentarii despre “pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta

  1. Mihai Nistor

    Pe viitor sa folosesti in loc de catei de usturoi sare de usturoi. Are acelasi efect farmaceutic (scade tensiunea) nu iti face sete si da aceasi aroma mincarii. Este mult mai comod de folosit.

    1. danaszocs

      Depinde acum ce intelege fiecare prin a gati…la mine nu conteaza comoditatea ci aroma preparatului final,si…prefer usturoiul decat nu stiu ce prafuri cu aroma de usturoi care nu stiu ce altceva mai contin.

Lasă un răspuns la danaszocs Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.