Astazi fiind prima zi de primavara, am pregatit o reteta colorata, gustoasa si aromata ca pentru o zi de sarbatoare, Pui cu cartofi la cuptor.
Este prima data cand gatesc un pui aplatizat de regula preferand sa il fac intreg, dar pentru ca se gateste mai repede si pentru ca sunt multumita de ce a iesit, va recomand sa il incercati si voi.
Am folosit:
1 pui 1,6 kg
ienibahar
sare roz de Hymalaia
chimen macinat
coriandru
turmenic
piper sichuan
1 cana vin rose
2 catei de usturoi
Pentru cartofi:
cartofi taiati in sferturi
ulei de masline
sare
chimen macinat
cimbru
boia dulce
Puiul: Am spalat si uscat bine puiul, l-am despicat pentru a-l aplatiza si a se gati mai bine taindu-i sira spinarii de o parte si de cealalta.
L-am marinat apoi cu sare, ienibahar, coriandru, turmenic, piper sichuan. Am pus condimentele in mojar si le-am zdrobit usor pentru a conferi mai multa aroma preparatului, apoi am masat bine puiul cu aceste condimente si l-am lasat asa pentru a se patrunde bine, aproximativ 1 ora.
Dupa ce s-a marinat bine puiul, am tocat marunt usturoiul si l-am introdus sub pielea piului de pe piept, am pus in tava putin ulei de masline si o cana de apa si am dat puiul la cuptor la foc mic pentru 2 ore.
Dupa aproximativ 1 ora am turnat in tava 1 cana de vin rose si am lasat in continuare carnea la cuptor pana cand s-a patruns complet si s-a rumenit frumos.
Cartofii i-am curatat, spalat si apoi i-am taiat in 4, am pus peste ei sare, boia, chimen si i-am dat la cuptor intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu.
Am pus peste ei in tava putin ulei de masline si o jumatate de cana de apa. Dupa ce cartofii s-au inmuiat, am luat folia am pus cimbru peste cartofi si i-am mai lasat la cuptor sa se rumeneasca usor.
Am servit cartofii cu pui alaturi de o salata racoroasa de primavara 🙂
Pofta mare!