Profiterol cu crema de vanilie

De catre   ianuarie 31, 2016
4 votes

Ieri, am avut un vis in care aparea o piramida maaareee de profiterol cu crema de vanilie si ciocolata, asa ca pofticioasa cum sunt, daca tot am visat a trebuit sa si fac :))) Cojile le mai facusem de cateva ori la eclere dar nu eram foarte sigura de crema, asa ca m-am inspirat din blogul Laurei Laurentiu pentru ca stiu ca ea face papa bun in general si nu puteam da gres :), gasiti reteta Laurei aici http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/chou-a-la-creme-reteta-video.html daca vreti sa va inspirati si voi.

Pana una alta….

Profiterol cu crema de vanilie
Print Recipe
Profiterol cu crema de vanilie, un desert deosebit
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 10 min
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 10 min
Profiterol cu crema de vanilie
Print Recipe
Profiterol cu crema de vanilie, un desert deosebit
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 10 min
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 10 min
Ingrediente
Crema de vanilie
Aluat profiterol
sos ciocolata
Portii: persoane
Etape
  1. Am inceput prin a face aluatul oparit pentru cojitele de profiterol, asa ca am pus intr-o oala la foc 125 ml lapte, 125 ml apa si 125 gr unt, un praf de sare si am asteptat ca amestecul sa fiarba. Dupa ce a inceput sa fiarba, am adaugat faina si am amestecat la foc mic pana cand aluatul a inceput sa se desprinda de vas.
  2. Am dat aluatul la racit, dupa ce a ajuns la o temperatura potrivita, am adaugat cele 4 oua unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
  3. Am obtinut un aluat de o consistenta pastoasa pe care l-am pus intr-un pos si am creat apoi cojitele de profiterol.
  4. Le-am dat la copt aproximativ 25 minute pana cand s-au rumenit frumos, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.
  5. Am trecut apoi la crema de vanilie, intr-o craticioara am pus semintele de la o pastaie de vanilie si 500 ml lapte si am dat-o la foc mic sa fiarba.
  6. Am separat cele 6 galbenusuri dee albusuri, galbenusurile le-am pus intr-un castron impreuna cu zaharul, le-am amestecat bine pana cand zaharul s-a topit.
  7. Am adaugat apoi faina si am omogenizat totul bine sa nu ramana cocoloase.
  8. Am turnat peste amestecul de oua, zahar si faina o parte din laptele fiert, am amestecat bine si mai apoi am pus tot amestecul peste restul de lapte, in cratita si am lasat la foc cam 1 min pana cand s-a ingrosat crema. Cand crema a fost gata, eu i-am pus deasupra o folie alimentara si am lasat-o sa se raceasca. Am topit intre timp ciocolata si am amestcat-o cu smantana si am obtinut un sos de consistenta mai grosuta de ciocolata.
  9. Cand toate elementele au fost gata, am umplut cu un sprit subtire cojile de profiterol cu crema de vanilie, le-am asezat pe un pat de ciocolata si le-am servit cu mare pofta 🙂
Notitele retetei

Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 33 coji de profiterol.

Pofta mare!

3 Comentarii despre “Profiterol cu crema de vanilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *