Pricomigdala de cocos cu mango si afine

De catre   august 22, 2015
2 votes

Pricomigdala de cocos cu mango si afine, este un desert tare simplu de facut dar, cu o aroma care merita si cel mai mare efort in viziunea mea. Nu m-as fi gandit ca aroma fructului de mango se poate imbina atat de armonios cu aroma unui fruct de padure, dar, acum ca am descoperit acest fapt voi mai incerca astfel de combinatii si in alte deserturi 🙂

Pricomigdala de cocos cu mango si afine
Print Recipe
Pricomigdala de cocos cu mango si afine, un desert usor de vara cu ingrediente putine, dar o aroma savuroasa.
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 60 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 60 minute
Pricomigdala de cocos cu mango si afine
Print Recipe
Pricomigdala de cocos cu mango si afine, un desert usor de vara cu ingrediente putine, dar o aroma savuroasa.
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 60 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 60 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Pentru inceput am scos cu jumatate de ora inainte de a ma apuca de treaba, ouale din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Am separat apoi albusurile de galbenusuri si le-am pus intr-un castron cu un praf de sare. Cu galbenusurile voi face o prajitura maine 🙂
  2. Am batut albusurile spuma, nu foarte tare, si am adaugat peste ele extractul de vanilie si cele 4 linguri de zahar, am mai mixat putin pana cand zaharul s-a topit.
  3. Am pus peste albusuri 160 gr fulgi de nuca de cocos si am amestecat bine.
  4. Am tapetat o tava intinsa cu hartie de copt si am pus peste ea amestecul de albus si cocos, formand cu lingura un rotund.Am incercat sa ii fac marginile mai inalte decat mijlocul, pentru ca la mijloc urma sa pun fructele si frisca.
  5. Am dat pricomigdala de cocos la copt, la foc mic aproximativ 15 minute, pana cand s-a rumenit usor. Am scos-o apoi pe o farfurie si am lasat-o sa se raceasca complet.
  6. Am mixat apoi smantana pana s-a ingrosat putin, nu foarte ferma si am adaugat-o peste pricomigdala racita.
  7. Am spalat mango si l-am curatat de coaja, apoi l-am taiat in cubulete, am pus peste pricomigdala cateva afine si apoi bucatile de mango si am lasat desertul la frigider 1 ora pentru a permite tuturor aromelor sa se combine.
  8. Dupa aproximativ 1 ora, am taiat-o felii, asa cum taiati un tort si am servit-o cu mare pofta.
Notitele retetei
  • Puteti folosi orice alte fructe aveti la indemana daca nu va plac cele alese de mine.
  • Daca va plac deserturile ceva mai dulci, puteti adauga zahar si peste smantana in timp ce o mixati.
  • Puteti decora desertul cu cateva frunze proaspete de menta sau sa radeti coaja de la un lime, eu nu am avut niciuna din aceste 2 ingrediente la indemana.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *