Prajitura zebra

De catre   august 9, 2014
1 vote

DSCN7804      DSCN7808     DSCN7799      DSCN7798

Am vazut reteta de prajitura zebra in una din zilele trecute la emisiunea lui Lorraine Pascale,a carei fan m-am declarat deja de ceva vreme…si abia am asteptat weekendul sa fac si eu varianta mea de prajitura zebra…vazand care e modul de asezare al aluatului…restul tine doar de imaginatie.Oricum nici daca as fi dorit nu puteam respecta reteta ei pentru ca imi lipseau cateva ingrediente si a fost nevoie sa improvizez,am inlocuit laptele cu frisca lichida si cacao cu ciocolata neagra :), a iesit insa delicioasa si ciocolatoasa prajitura mea,un fel de mixt intre chec si negresa,cu aroma de vanilie si portocale 🙂

Am folosit:

7 oua

125 ml ulei

125 ml frisca lichida

50 gr ciocolata neagra

1 lingura cacao

300 gr faina

300 gr zahar

2 plicuri praf de copt

esenta vanilie si portocale

Am separat galbenusurile de albusuri si le-am pus in castroane separate,albusurile le-am batut spuma,apoi la final am adaugat peste ele jumatate din cantitatea de zahar si am continuat sa amestec pana cand s-a format o bezea lucioasa,am lasat albusurile deoparte si am trecut la galbenusuri.

Galbenusurile le-am amestecat cu esentele,si uleiul adaugat treptat ca si la maioneza,am mixat usor,mai intai la viteza mica si apoi la o viteza mai mare,pana cand am incorporat tot uleiul,am adaugat apoi peste galbenusuri cealalta cantitate de zahar ramasa si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit.
Am pus peste galbenusuri 75 ml frisca lichida si apoi faina amestecata cu praful de copt,am omogenizat compozitia bine de tot si la final am luat cu o lingura bezea si am incorporat-o si pe ea peste amestecul de galbenusuri.

Intr-o craticioara am pus la foc 50 ml frisca lichida,in care am pus ciocolata rupta bucati,am lasat sa se infierbante si apoi am amestecat bine pana cand s-a topit complet ciocolata.

Am impartit aluaul in doua parti,in una din ele am pus cacao si ciocolata amestecata cu frisca lichida.Am luat forma de tort,am tapetat-o cu ulei si faina si am inceput sa aranjez in ea aluatul,am pus mai intai o lingura de aluat „galben”,apoi in mijlocul lui,aluat cu ciocolata,iar in mijlocul acestuia iarasi aluat „galben” si tot asa pana cand am terminat cu tot aluatul.

Am dat apoi prajitura la cuptor la foc mic,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Pofta mare!

DSCN7808

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.