Prajitura Rudy

De catre   mai 10, 2015
1 vote

DSCN9463       DSCN9456      DSCN9461     DSCN9459

Am tot auzit de prajitura asta,am admirat-o pe la toata lumea care a facut-o pana intr-o zi cand mi-am luat inima in dinti (e nevoie) si am facut-o si eu.Toate retetele gasite pe google am vazut ca sunt oarecum similare,diferenta era data doar de tipul de branza folosita,probabil in functie de placul fiecaruia :). Cantitatea facuta de mine este una dubla pentru ca am dus si colegilor la birou din ea,asa ca daca faceti doar de pofta,puteti injumatati cantitatile sau chiar sa le impartiti la 4,exceptie face galbenusul,care in cazul unei cantitati mai mici,ar trebui sa fie 1 buc.

Am folosit pentru blat:

982 gr unt (de la tarani)

200 gr zahar

2 galbenusuri de ou

1 plic praf de copt

4 linguri cacao

800 gr faina

Pentru crema:

750 gr mascarpone

1 kg branza de vaci

6 oua + 2 albusuri ramase de la blat

200 gr zahar

semintele de la o pastaie de vanilie

coaja de la o lamaie si zeama de la jumatate

Aluatul: Untul moale la temperatura camerei l-am pus intr-un castron mai mare (cat sa incapa),am adaugat peste el zahar, si am amestecat bine,apoi am pus galbenusurile,cacao,faina si praful de copt. Aluatul are o consistenta groasa,de aceea eu am amestecat/framantat cu mana,pana cand toate ingredientele s-au incorporat bine si zaharul s-a topit. Am impartit apoi aluatul in 4 parti egale pe care le-am pus in folie alimentara si le-am dat la frigider pana a 2-a zi.Puteti lasa aluatul doar 10-20 minute,dar eu vroiam sa fac prajitura a 2-a zi mai ales ca trebuia sa duc si colegilor.

Crema: Am amestecat intr-un castron cu ajutorul unui tel branza de vaci,mascarponele,zaharul,ouale semintele de vanilie,coaja si zeama de lamaie.Am amestecat bine pana cand zaharul s-a dizolvat complet.

A 2-a zi am scos bilele de aluat din frigider,intr-o tava tapetata cu hartie de copt am ras pe razatoarea mare o bila de aluat,avand grija sa acopar bine fundul tavii,fara a presa cu mana,astfel incat blatul sa ramana pufos si aerat,am pus o parte crema si deasupra am ras o alta bila de aluat,acoperind in totalitate crema, dand mai apoi tava la cuptor aproximativ 40 minute,sau pana trece testul cu scobitoarea.
La fel am procedat si cu celelalte parti de aluat si am obtinut o tava mare si 2 tavi mai mici de prajitura Rudy.

Este o prajitura tare buna desi,partea cu rasul aluatului nu este ceva ce as vrea sa fac zilnic 🙂 pentru ca nu este foarte usor,dar merita tot efortul depus atunci cand ajungi la partea cu degustarea.

Pofta mare!

DSCN9463

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.