Prajitura pufoasa cu capsuni

De catre   mai 3, 2014
2 votes

sambata 3 mai 035 sambata 3 mai 030  sambata 3 mai 028  sambata 3 mai 026

Pentru ca o zi de sambata fara desert nu are farmec si pentru ca de dimineata am fost la piata si am gasit capsuni proaspete,m-am gandit sa fac o prajiturica usoara si racoroasa.Nu duc lipsa de imaginatie in bucatarie atunci cand vine vorba de a crea ceva nou,asa ca pot spune ca sunt chiar incantata de prajiturica mea de astazi si va recomand sa o incercati…sigur va va fi pe plac 🙂

Am folosit pentru blat:

8 oua

8 linguri ulei

8 linguri lapte

2 pliculete zahar vanilat

5 linguri zahar

9 linguri faina

1 lingurita anason macinat

esenta de menta

2 pliculete praf de copt

Pentru crema:

600 gr capsuni proaspete

30 gr zahar

150 ml frisca vegetala

250 ml frisca naturala

10 gr gelatina foi

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri am pus zaharul si am mixat bine pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina,esenta si praful de copt,am omogenizat complet si am dat compozitia deoparte.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si apoi le-am incorporat usor peste amestecul de galbenusuri.Am pus toata compizitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 20-25 minuta,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Crema: Am taiat 600 gr capsuni in cubulete mici si le-am pus la foc impreuna cu zaharul,le-am lasat sa fiarba bine,apoi le-am pasat cu blenderul,pana cand s-a format un sos.Am inmuiat foile de gelatina  in apa rece (conform instructiunilor de pe ambalaj) si apoi le-am adaugat peste capsuni,am amestecat bine si am dat sosul la racit.

Am batut bine frisca vegetala impreuna cu cea naturala pana cand s-a intarit,am oprit o parte pentru ornat,iar peste cealalta parte am pus sosul de capsuni si am omogenizat compozitia.

Blatul de prajitura l-am taiat in 2 si am obtinut 2 blaturi,pe cel de jos l-am uns putin cu o parte din sosul de capsuni,apoi am pus un strat de capsuni felii  si ultimul strat frisca amestecata cu sosul de capsuni,am pus deasupra celalalt blat.Am „zgariat” cu un cutit pe blatul de deasupra cam pe unde urma sa tai prajitura dupa ce se va raci si unde am considerat ca ar fi mijlocul fiecarei bucati am ornat cu frisca , cate un cubulet de capsuni si frunze proaspete  de menta .

Prajitura trebuie sa stea lafrigider 2-3 ore inainte de a o putea taia in siguranta.

Pofta mare!
sambata 3 mai 035

 

6 Comentarii despre “Prajitura pufoasa cu capsuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.