Prajitura inteligenta la multicooker

De catre   iulie 12, 2014
2 votes

DSCN7540     DSCN7538     DSCN7534    DSCN7533

Cea de-a doua provocare primita de la Philips Multicooker http://www.cooker.philips.ro/ a fost prepararea unui desert la fenomenalul aparat multicooker,asa ca am trecut la treaba si pentru ca aceasta e o prajitura iubita de foarte multa lume,m-am gandit ca ar fi potrivita pentru aceasta provocare pe care am acceptat-o.Deoarece oala din interior este inalta dar aparatul este unul compact care nu ocupa mult spatiu,am mentinut reteta prajiturii (care este si in varianta de cuptor pe papabundetot.ro) dar am micsorat putin cantitatile in asa fel incat sa ma incadrez cu ea in spatiul alocat 🙂

Am folosit:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina

400 ml lapte

100 gr unt

esenta de vanilie

2 linguri apa de trandafiri

Am separat galbenusurile de albus si le-am pus in castroane curate si uscate.Untul l-am topit la foc mic,apoi l-am lasat sa se raceasca putin.Am mixat galbenusurile cu zaharul,esenta de vanilie si apa de trandafiri pana cand zaharul s-a topit si galbenusurile si-au dublat volumul,apoi am adaugat untul topit,faina,laptele si am omogenizat toata aceasta compozitie.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,pana cand au devenit lucioase si s-au intarit,apoi am incorporat usor albusul in amestecul de galbenusuri.

Am scos oala multicookerului si am tapetat-o cu ulei si putina faina,am turnat compozitia prajiturii am introdus oala in aparat,am setat BAKE,apoi temperatura 180 grade si COOKING TIME 1 ora…si mi-am vazut linistita de ale mele pana cand casa s-a umplut de un miros imbietor de prajitura aromata si coapta.

Rezultatul final il vedeti in poze,prajitura s-a rumenit frumos pe margini,iar ca si decor am folosit cateva feliute de piersica,pentru a intregi acest tablou apetisant 🙂

Pofta mare!

DSCN7540

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.