Pentru ca e o prajitura marca „eu”, m-am gandit sa imi poarte numele ca nu stiam cum sa ii spun, mai ales ca am creat-o din mers ca sa spun asa…cand am intrat in bucatarie stiam doar ca vreau sa fac o prajitura care sa nu mai fie cu mere…asa ca…asta a iesit, o pufosenie cu crema, frisca si ceva ciocolata 🙂
Am folosit pentru blat:
8 oua
8 linguri zahar pudra
8 linguri de ulei
9 linguri de faina
esenta de cafea
o lingurita de mac
2 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
Pentru crema:
400 ml lapte condensat
200 ml lapte
3 galbenusuri
4 plicuri zahar vanilat
75 gr ciocolata neagra
3 linguri amidon
200 ml frisca lichida
50 gr alune macinate
Galbenusul l-am separat de albus, l-am frecat bine cu zahar pudra si cel vanilat, apoi am batut albusurile spuma tare. Am incorporat usor galbenusurile peste spuma de albus, apoi am adaugat uleiul, faina, esenta si praful de copt, am omogenizat bine totul amestecand cu grija.
Am pus aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am introdus in cuptorul incins in prealabil. Am lasat blatul la copt 25 min, apoi am incercat cu o scobitoare si daca a fost copt l-am dat pe balcon la racit.
Crema: Am pus laptele condensat si cel normal in oala, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine, apoi am pus oala la foc.
Dupa ce laptele s-a infierbantat, aproape ajungand la punctul de fierbere, am adaugat zaharul vanilat si ciocolata taiata bucati, am amestecat sa se topeasca ciocolata, apoi am adaugat amidonul pentru a ingrosa crema.
Am lasat sa mai dea un clocot si am dat crema deoparte la racit.
Peste blatul racit deja, am pus crema de ciocolata (care intre timp s-a racit si ea), apoi un strat de alune zdrobite, 200 ml frisca batuta bine si deasupra am ras pe razatoarea mare inca putina ciocolata pentru contrast.
O prajitura foarte aromata si pufoasa, care merita incercata.
Pofta mare!
Bunnaaa Danaa :))
Buna :)) Nu stiam cum sa ii spun :))
Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , grozava … cam dulce ptr mine cu atata lapte condensat 🙁
Duminica odihnitoare , fata harnica , muaaaah 🙂
Dia draga,pentru tine o poti face numai cu lapte simplu.
Te pup draga mea!!!!
Si nu-i cam mult lapte ? 600 ml … 🙁
Te imbratisez , draga mea !
Eu am facut intr-o tava neobisnuit de mare si abia mi-a ajuns sa sti…stratul de crema a fost subtirel,de aceea am mai venit cu frisca peste ca mi se parea subtire crema.Acum…cred ca depinde de tava,daca e mai mica,faci mai putina crema 🙂
te pupic cu drag!
Ms ptr lamuriri …
Dia,pentru tine,cu drag oricand!:)
Cat de mult ma rasfeti … oare chiar merit ?
Pupiiiici , fata harnica !
Rasfatata ai fi daca ai fi mai aproape de mine si ti-as aduce prajiturele 🙂
Esti o scumpica asa ca…meriti 🙂
Iti multumesc din suflet , frumoaso si te imbratisez pana la sufocare 🙂
:)) te pup Dia draga! Ai grija de tine!
Ms mult ! Zi frumoasa !
La fel iti doresc scumpo!!