Prajitura cu visine

De catre   iunie 4, 2016
2 votes

Greu de impresionat, dar nu imposibil atunci cand preparatul din fata mea este cu adevarat delicios 🙂 O colega de la birou a adus intr-una din zile o pufosenie cu visine care (cu mici exceptii) m-a cucerit pe loc si i-am cerut imediat reteta ca sa o fac si eu in varianta mea. Am schimbat doar esenta de vanilie pe care ea o punea,  cu seminte de vanilie si am renuntat la pliculetul de zahar vanilat pe care mi-a spus ca il pune deasupra prajiturii dupa ce pune visinele…nici zahar vanilat nu folosesc asa ca…nu l-am inlocuit cu nimic :), prajitura fiind suficient de dulce si asa in opinia mea.

Sper sa o incercati, este foarte pufoasa si tare, tare gustoasa.

Puteti inlocui visinele cu orie alte fructe.

Prajitura cu visine
Print Recipe
Prajitura pufoasa cu visine
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Prajitura cu visine
Print Recipe
Prajitura pufoasa cu visine
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am separat galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri am pus semintele de la o pastaie de vanilie, o cana si jumatate de zahar si le-am mixat bine pana cand si-au dublat volumul.
  2. Dupa ce zaharul s-a topit, am adaugat rand pe rand cate o lingura de ulei amestecand continuu. Am adaugat apoi treptat faina si la final, praful de copt stins cu 6 linguri de apa rece.
  3. Dupa ce am terminat de amestecat galbenusurile cu uleiul, faina si praful de copt stins cu apa rece, am batut albusurile spuma cu un praf de sare.
  4. La final, am incorporat usor spuma de albus peste amestecul de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus.
  5. Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina , l-am nivelat usor si l-am dat 7 minute la cuptor. L-am scos apoi si am adaugat visinele si am lasat prajitura la copt inca 35 minute, pana cand a trecut testul cu scobitoarea.
  6. Am lasat-o la racit si apoi am taiat-o in cubulete aproximativ egale si ....am servit cu mare pofta o prajitura extrem de pufoasa cu visine. DELICIOS!!!
Notitele retetei

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *