Prajitura cu visine, ricotta si bezea

De catre   ianuarie 25, 2016
2 votes

Pentru ca Prajitura cu visine si bezea este una din cele mai cautate retete pe blogul meu, m-am gandit sa vin cu un up date la ea, o varianta usor imbunatatita dar cu aceeasi pasi de lucru siin esenta cu aceleasi ingrediente.

Pentru cei care totusi prefera reteta clasica, o gasiti aici 🙂

Prajitura cu visine, ricotta si bezea
Print Recipe
Prajitura cu visine, ricotta si bezea, un up date la o reteta clasica
Portii Timp de preparare
8 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
8 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Prajitura cu visine, ricotta si bezea
Print Recipe
Prajitura cu visine, ricotta si bezea, un up date la o reteta clasica
Portii Timp de preparare
8 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
8 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Visinele le-am avut in congelator, asa ca le-am scos de cu seara si le-am lasat sa se dezghete si sa se scurga de lichid. Le-am tocat apoi cu un cutit si le-am pus intr-o tigaie la foc cu 4 linguri de zahar si semintele de cardamon maruntite. Dupa ce visinele au fiert si s-a format o dulceata, le-am lasat sa se raceasca bine.
  2. Am pus apoi peste visinele racite, 500 gr ricotta, zeama de la o lamaie, 2 oua batute bine, anasonul si am amestecat formand o crema.
  3. Am lasat crema deoparte si am trecut la blat. Am separat 8 oua, galbenusurile le-am amestecat cu 18 linguri de zahar, coaja de la o lamaie si 1/2 nucsoara rasa. Dupa ce zaharul s-a topit, am adaugat uleiul, laptele, faina si praful de copt.
  4. Aluatul astfel obtinut, l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pentru aproximativ 20 minute, la foc mic.
  5. Am batut apoi albusurile spuma cu 10 linguri de zahar si am obtinut o bezea lucioasa.
  6. Dupa aproximativ 20 minute, aluatul meu era copt pe jumatate (mai ramanea ceva pe scobitoare), l-am scos din cuptor si am asezat peste el crema de ricotta cu visine si bezeaua.
  7. Am nivelat totul cat de cat uniform si am dat iarasi tava la cuptor pentru inca aproximativ 20 minute, pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.
Notitele retetei

Atunci cand nu am pastai de vanilie in casa eu folosesc alte arome naturale ca nucsoara, anason, cardamon, voi puteti folosi ce va place si ce aveti la indemana.

** Eu folosesc un cuptor de la un aragaz clasic, care nu prea coace uniform asa ca e posibil ca timpii de gatire sa nu corespunda 100% daca voi aveti cuptor electric.

Pofta mare!

4 Comentarii despre “Prajitura cu visine, ricotta si bezea

  1. Sidy

    DE-LI-CIOA-SA exact pe gustul meu ! Sti ce am facut cu reteta ? Am trecut-o urgent la….”De facut” !
    Deja inghit in sec….0 minunatie !

    1. dana Autorul articolului

      Saru’mana Sidy!!!!
      Ma bucur daca ti-a placut si astept impresii dupa ce o si gusti :), sper sa fie la fel de bune impresiile si dupa :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *