Prajitura cu ricotta si gem

De catre   noiembrie 3, 2014
2 votes

DSCN8378         DSCN8374       DSCN8369      DSCN8372

Pentru weekendul care tocmai s-a incheiat,am pregatit o prajitura vesele si gustoasa,pe care initial am vrut sa o numesc „Arlechin” datorita culorilor ei dar cautand pe google am vazut ca exista de fapt o asemenea prajitura asa ca m-am reorientat 🙂 si i-am spus simplu „Prajitura cu ricotta si gem”.

Am folosit pentru blat:

8 oua

8 linguri ulei

5 linguri faina

3 linguri cacao

8 linguri zahar

1 plic praf de copt

1/2 lingurita cardamon verde macinat

Pentru crema:

500 gr ricotta

3 linguri zahar pudra

200 ml frisca

6 prune din compot

zeama de la o lamaie

gem de capsuni

sirop din compot

Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi cand spuma s-a intarit am adaugat rand pe rand cele 8 linguri de zahar si cand zaharul s-a topit,am dat spuma deoparte.

Galbenusurile le-am amestecat cu cardamonul verde macinat,apoi am adaugat pe rand ( ca la maioneza) cate o lingura de ulei. Am adaugat apoi cacaoa si faina amestecata cu praful de copt,apoi am adaugat peste acest amestec cate o lingura din albusurile spuma,pana cand compozitia s-a mai inmuiat,iar la final am adaugat toata spuma,amestecand usor cu o spatula.

Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pana cand a trecut testul cu scobitoarea.Dupa ce blatul s-a copt,l-am lasat sa se raceasca bine,apoi l-am taiat pe lung obtinand 2 blaturi.

Intr-un castron am pus ricotta pe care am amestecat-o cu zaharul pudra si zeama de la o lamaie,am omogenizat bine amestecul si apoi am adaugat si 200 ml frisca batuta bine,si asta a fost crema mea simpla dar gustoasa.

Am asezat primul blat in tava,l-am insiropat cu sirop din compotul de prune,am pus un strat de gem de capsuni,un strat generos de ricotta,celalalt blat,insiropat si el,apoi prunele din compot taiate marunt si am incheiat cu un strat de ricotta.Deasupra am decorat prajitura cu bombonele colorate,( Dr Qetker)pentru a-i da un aspect vesel 🙂

Pofta mare!

DSCN8378

 

4 Comentarii despre “Prajitura cu ricotta si gem

  1. Diana

    Sa traiesti mult si frumos ! Mai primesc si eu prin intermediul amaratului asta de net cate ceva de tine(doar cand doreste muschiul lui:( )

    1. dana Autorul articolului

      Pai ai probleme cu netul? Ca daca nu….e la liber blogul meu,poti intra cand vrei :)) Tu esti bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.