Prajitura cu piure de mango si visine

De catre   noiembrie 17, 2015
1 vote

Prajitura cu piure de mango si visine, o alta „creatie” de weekend, pentru ca atunci cand ti-e lene sa faci ceva dulce, poti face o prajitura simpla de biscuiti.

Asa cum am promis, seria de prajituri fara coacere cu blat de biscuiti continua si daca nu ma lasa imaginatia, vor mai urma si altele 🙂

Enjoi!

Prajitura cu piure de mango si visine
Print Recipe
Prajitura cu piure de mango si visine, ceva bun, bun de tot
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
0 minute 60 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
0 minute 60 minute
Prajitura cu piure de mango si visine
Print Recipe
Prajitura cu piure de mango si visine, ceva bun, bun de tot
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
0 minute 60 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
0 minute 60 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am luat un compot de visine facut in casa (merge si cumparat daca nu aveti), cu visinele fara samburi si am scurs zeama de fructe. Zeama am pus-o la foc sa se incalzeasca bine, am adaugat peste ea semintele de la 4 pastai de cardamon si am lasat sa ajunga la punctul de fierbere. Am scurs bine si compotul de mango si bucatile de mago din compot le-am pasat pt a obtine un piure.
  2. Intr-un castron am pus mascarponele, coaja si zeama de lamaie, dulceata de lapte, semintele de vanilie si piure-ul de mango si am amestecat bine toate elementele.
  3. Intr-o mica parte din zeama de compot incalzita, am topit cele 4 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece, apoi le-am adaugat si pe ele in crema de mascarpone cu piure de mango si am amestecat bine. Am batut apoi smantana pana am obtinut o frisca ferma si am adaugat-o peste crema, amestecand usor de jos in sus pentru a nu strica aerul din frisca.
  4. Intr-o tava, am asezat un strat de biscuiti, i-am inmuiat bine cu compot fierbinte, peste ei am adaugat crema de mascarpone cu piure de mango, apoi am pus deasupra visinele din compot.
  5. Peste visine am pus un alt strat de biscuiti, i-am inmuiat si pe ei cu compot cald si apoi am pregatit mouse-ul de ciocolata.
  6. Am pus o oala cu apa la foc, intr-un castron metalic am pus fulgii de ardei iuti si ciocolata neagra rupta bucati, apoi am pus castronul peste oala cu apa clocotita pentru a topi ciocolata.
  7. Odata ciocolata topita, am batut spuma cu un praf de sare cele 4 albusuri, apoi am incorporat usor ciocolata peste spuma de albus avand grija sa nu stric spuma. Mouse-ul astfel obtinut, l-am pus intr-un strat cat de cat uniform peste ultimul strat de biscuiti inmuiati in compot.
  8. Am ornat apoi tava cu prajitura cu cativa biscuiti zdrobiti si am dat-o la frigider pentru cel putin 1 ora sa se intareasca cremele.
  9. Dupa ce prajitura s-a racit si biscuitii s-au inmuiat, am taiat prajitura in romburi mari, dar o puteti taia cum va place. Savurati cu moderatie pentru ca da dependenta 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!!!

1 Comentariu despre “Prajitura cu piure de mango si visine

  1. Pingback: Prajitura cu piure de mango si visine | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *