Prajitura cu pere fierte in vin

De catre   octombrie 19, 2014
2 votes

DSCN8309              DSCN8299           DSCN8297          DSCN8291

Prajiturica asta este un alt experiment culinar al meu…imi place sa fac experimente si mai putin sa gatesc retete deja gatite de alte persoane 🙂 Fiind prin piata de dimineata,am vazut niste pere tare frumoase,aveam acasa si un vin primit de la 2 prieteni din concediul lor in Portugalia,si mi-a fost foarte usor astfel sa fac conexiunea intre pere si vin :),asa s-a nascut aceasta reteta .

Am folosit pentru blat:

8 oua

8 linguri zahar

8 linguri faina

8 linguri ulei

1 plic praf de copt

esenta vanilie

Pentru pere:

6 pere taiate bucati

400 ml vin portughez ( cam tare )

cuisoare macinate

scortisoara macinata

anason macinat

3 liguri zahar

Am curatat perele de coaja si le-am taiat in bucati inegale,le-am pus intr-o craticioara impreuna cu anasonul,scortisoara si cuisoarele macinate,am turnat vinul peste ele si am adaugat si zaharul,si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand perele s-au inmuiat,apoi le-am scos si am mai lasat zeama sa fiarba pana cand a scazut mai bine de jumatate.

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat peste ele zaharul si am mixat pana cand acesta s-a topit complet.Intr-un castron am amestecat galbenusurile cu uleiul adaugat treptat ca si la maioneza,am adaugat apoi esenta de vanilie,4 linguri de faina si am amestecat totul. Am pus apoi peste galbenusuri 3-4 linguri de albusuri spuma,am omogenizat si compozitia asta am pus-o apoi peste restul de albusuri,amestecand usor pentru a nu strica spuma,si am adaugat si restul de faina cu praful de copt,amestecand usor.

Am tapetat o tava cu hartie de copt,am pus aluatul in tava si l-am dat la cuptor la foc porivit pana cand s-a copt frumos,aproape de tot,l-am scos,am adaugat deasupra perele fierte inainte in vin si racite,apoi am turnat reductia de vin cu condimente peste blat si am mai dat la cuptor inca 7 minute,apoi am lasat prajitura sa se raceasca inainte de a o taia.

O prajitura tare aromata,pufoasa si buna e care va recomand cu drag sa o incercati.

Pofta mare!

DSCN8309

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.