Minunata aceasta prajiturica,o fac de cate ori am ocazia,insa voua aici pe blog va aduc variantele si combinatiile neprezentate pana acum,poate va ajuta sa va inspirati in functie de ingredientele avute la indemana.Acum de cand s-a stricat si mixerul….altfel simt si apreciez munca pentru o prajitura pentru ca totul se face cu mana ufff 🙂
Am folosit:
8 galbenusuri
20 linguri de zahar
20 linguri ulei
24 linguri faina
20 linguri lapte
2 praf de copt
4 plicuri zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
15-20 mere mai mici,insa naturale 🙂
25 nuci
Pentru bezea:
8 albusuri
16 linguri zahar
Merele,le-am curatat de coaja si apoi le-am dat prin razatoarea mare,le-am scurs apoi bine de suc si,le-am pus intr-o cratita pe foc cu putin zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie compozitia),am adaugat si o parte din miezul nucilor, si scortisoara si le-am lasat la foc aproximativ 15-20 minute pana cand s-au inmuiat.Le-am dat apoi deoparte sa se raceasca bine.
Intr-un castron am pus galbenusurile cu zaharul si le-am frecat pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit.Am adaugat apoi pe rand uleiul,laptele,faina si praful de copt.Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pentru 10-15 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Albusurile le-am batut spuma tare,am adaugat si zaharul si am obtinut o bezea lucioasa.Am adaugat peste bezea si miez de nuca si am amestecat usor pentru a-l incorpora fara sa stric bezeaua.
Am scos aluatul din cuptor,am pus peste el merele racite cu nuca ,apoi bezeaua si am dat din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos si aluatul s-a copt complet.
Merita sa incercati aceasta minunata prajitura cu orice fruct aveti la indemana cred ca va fi la fel de gustoasa.
Pofta mare!
Prajitura cu mereeee…Ce bunatate!
Rocsy am o gramada de mere de la tara si trebuie sa fac ceva cu ele :)) nimic nu e mai bun ca o praji cu mere!!
ti-am zis si pe bucataras, mama o facea cu gem, nuca si bezea si ma bucur ca ai adus-o in atentie. bravo!
Multumesc Lia!!!!!!!!!!
aAm respectat intocmai retete ta,mi-a luat cam mult timp ,dar a meritat,e delicioasa!!!
Ma bucur daca ti-a placut!