Prajitura cu mere,nuca si bezea

De catre   octombrie 13, 2013

???????????????????? ?????????? ??????????

Minunata aceasta prajiturica,o fac de cate ori am ocazia,insa voua aici pe blog va aduc variantele si combinatiile neprezentate pana acum,poate va ajuta sa va inspirati in functie de ingredientele avute la indemana.Acum de cand s-a stricat si mixerul….altfel simt si apreciez munca pentru o prajitura pentru ca totul se face cu mana ufff 🙂

Am folosit:

8 galbenusuri

20 linguri de zahar

20 linguri ulei

24 linguri faina

20 linguri lapte

2 praf de copt

4 plicuri zahar vanilat

1 lingurita scortisoara

15-20 mere mai mici,insa naturale 🙂

25 nuci

Pentru bezea:

8 albusuri

16 linguri zahar

Merele,le-am curatat de coaja si apoi le-am dat prin razatoarea mare,le-am scurs apoi bine de suc si,le-am pus intr-o cratita pe foc cu putin zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie compozitia),am adaugat si o parte din miezul nucilor, si scortisoara si le-am lasat la foc aproximativ 15-20 minute pana cand s-au inmuiat.Le-am dat apoi deoparte sa se raceasca bine.

Intr-un castron am pus galbenusurile cu zaharul si le-am frecat pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit.Am adaugat apoi pe rand uleiul,laptele,faina si praful de copt.Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pentru 10-15 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Albusurile le-am batut spuma tare,am adaugat si zaharul si am obtinut o bezea lucioasa.Am adaugat peste bezea si miez de nuca si am amestecat usor pentru a-l incorpora fara sa stric bezeaua.

Am scos aluatul din cuptor,am pus peste el merele racite cu nuca ,apoi bezeaua si am dat din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos si aluatul s-a copt complet.

Merita sa incercati aceasta minunata prajitura cu orice fruct aveti la indemana cred ca va fi la fel de gustoasa.

Pofta mare!

??????????

6 Comentarii despre “Prajitura cu mere,nuca si bezea

  1. Alexandra

    aAm respectat intocmai retete ta,mi-a luat cam mult timp ,dar a meritat,e delicioasa!!!

Dă-i un răspuns lui danaszocs Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.