Prajitura cu ghimbir

De catre   decembrie 1, 2013

Tot datorita temei pe care am avut-o de pregatit cu meniu asiatic, am  creat si aceasta Prajitura cu ghimbir.

Am tot incercat sa gasesc ceva idei pe internet despre ce deserturi mananca chinezii si nu am gasit decat informatii contradictorii pentru mine, asa ca am creat eu o prajitura cu ghimbir care sper sa va placa si voua si chiar o recomand sa o incercati.

Am folosit:

2 cm ghimbir ras

Zeama de la o lamiae

125 gr faina integrala

125 gr faina alba

125+200 gr zahar tos

4 plicuri zahar vanilat

1 plic praf de copt

200 gr unt

6 oua

Anason macinat

Cuisoare macinate

Blat:

Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile le-am dat deoparte, albusurile le-am batut spuma dar nu foarte tare.

Intr-un castron am pus untul cu 200 gr zahar, zeama de lamaie, anason, cuisoare macinate si 2 zahar vanilat, am amestecat bine pana cand s-a format o crema pufoasa.

Am adaugat apoi o jumatate din spuma de albusuri, am amestecat, apoi am adaugat ghimbirul, faina alba, faina integrala, praful de copt si am omogenizat totul si la sfarsit am adaugat si restul de spuma de albus si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.

Am tapetat o tava cu hartie de copt am pus blatul in ea si am dat la cuptor.

Crema:

Cele 6 galbenusuri le-am amestecat cu 125 gr zahar, putin anason macinat, 2 plicuri zahar vanilat si le-am batut bine pana cand s-a topit complet zaharul.

Dupa ce blatul s-a copt putin mai mult de jumatate, am scos tava din cuptor, am adaugat deasupra oul batut cu zahar si am dat iarasi la cuptor pana cand galbenusurile s-au intarit si blatul s-a copt complet.

Peste prajitura fierbinte am presarat putina cacao pentru contrast.
Pofta mare!

4 Comentarii despre “Prajitura cu ghimbir

    1. danaszocs

      Multumesc!
      A fost creata special pentru o tema pe care am primit-o cu specific chinezesc…ma mai si joc in bucatarie, nu iau chiar totul in serios…mai inventam,incercam,totul este sa iese bine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.