Prajitura cu fructe de padure si frisca

De catre   februarie 1, 2015
1 vote

DSCN8999        DSCN8992          DSCN8983       DSCN8991

Am descoperit acum 2 saptamani la Auchan, un mascarpone,ambalat la tub,asa cum e si brinza topita de obicei,bun de tot si ceva mai ieftin,e si normal cata vreme nu mai platim si cutia. M-am aprovizionat si eu cu cateva bucati,si astazi am zis sa ii rasfat pe ai mei cu o noua creatie dulce de-a mea 🙂 Aveam mai multe idei,(un blat insiropat,mascarpone,fructe) asa ca am incercat sa le imbin toate intr-o singura tava,fara a fi „prea mult”,sper eu ca mi-a si reusit daca ma iau dupa reactiile din timpul degustarii :).

Am folosit pentru blat:

8 oua

8 linguri zahar

8 linguri faina

8 linguri ulei

1/4 lingurita pasta de vanilie

1 plic praf de copt

un praf de sare

Pentru sirop:

130 gr zahar brun

90 ml apa

Pentru crema:

250 gr fructe de padure din congelator

3-4 linguri zahar brun

zeama de la o jumatate de lamaie

500 gr mascarpone

400 ml frisca

1/4 lingurita pasta de vanilie

Blatul: Partea simpla a acestei prajituri incepe cu blatul,care e in cazul meu cam de fiecare data la fel.Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile cu vanilia si zaharul le-am batut bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,apoi am adaugat usor rand pe rand cate o lingura de ulei si la final,faina cu praful de copt.In alt caston am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste amestecul de galbenusuri.Am tapetat o tava cu hartie de copt,am pus aluatul si l-am dat la cuptor pana cand a trecut testul cu scobitoarea.Pana cand aluatul s-a copt am facut siropul,intr-o craticioara am pus la foc apa si zaharul si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand siropul s-a legat,apoi l-am lasat sa se raceasca.

Dupa ce blatul s-a copt,cat inca era fierbinte,l-am intepat din loc in loc cu o scobitoare si l-am insiropat cu siropul de zahar,eu l-am intors si pe partea cealalta ca sa fie zemos,voi…procedati cum va place.

Am lasat blatul insiropat sa se raceasca si am trecut la crema.Intr-o craticioara am pus la foc fructele de padure congelate cu zeama de lamaie,pasta de vanilie si zaharul si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand au capatat consistenta unei dulceti,apoi am dat cratita la racit.Intr-un castron am pus mascarponele,am pus deasupra fructele racite si am amestecat bine cu mixerul.Am asezat aceasta crema peste blatul insiropat si am dat prajitura la frigider sa se raceasca.Dupa aproximativ o jumatate de ora la rece,am batut 400 ml frisca lichida si am ornat din loc in loc prajitura cu fructe de padure,apoi am dat-o din nou la racit.

Pofta mare!

DSCN8999

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.