Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit

De catre   mai 1, 2014
2 votes

1 mai ) 017  1 mai ) 002  1 mai ) 009  1 mai ) 012

Am pregatiti aceasta reteta cu o zi inainte de ziua mea pentru a o duce colegilor la munca,(si ei au fost draguti cu mine si mi-au facut un cadou frumos),si cautam o reteta rapida si buna si am gasit-o pe blogul dulciurifeldefel.ro al unei fete talentate Miha Simiuc ,aici http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-crema-de-branza-si-nuci-caramelizate/

Eu am adaptat reteta la ce aveam eu prin casa dar m-a ajutat mult ca am avut un punct de plecare.

Am folosit pentru blat:

300 g faina

150 g zahar pudra

50 g cacao

1 praf de copt

200 ml lapte

4 oua

100 ml ulei

esenta de menta

100 gr ciocolata alba

Pentru crema:

200 gr frisca lichida

200 gr mascarpone

Pentru ornat:

100 gr nuca de cocos

Blatul: Am cernut intr-un castron faina,cacao,praful de copt,zaharul pudra,am adaugat apoi ouale si am amestecat usor cu un tel,apoi uleiul,laptele,esenta si am omogenizat toata compozitia cu ajutorul mixerului.Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra am pus ciocolata alba rupta bucatele mici.Am dat tava la cuptor aproximativ 25 minute (depinde de cuptor) pana cand a trecut testul cu scobitoarea. Am lasat blatul sa se raceasca complet si apoi am facut crema.

Crema: Am mixat bine frisca apoi am adaugat si mascarpone si am continuat sa mixez.Daca doriti mai dulce mai adaugati zahar,eu am considerat ca frisca lichida e suficient de dulce si nu am mai pus. Crema astfel obtinuta am intins-o uniform peste blatul racit si deasupra am presarat nuca de cocos pe care ulterior am prajit-o putin intr-o tigaie pe aragaz,pana cand a devenit aurie.

Pofta mare!

1 mai ) 017

3 Comentarii despre “Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.