Prajitura cu ciocolata, banane si bezea

De catre   octombrie 5, 2015
2 votes

In weekendul acesta m-am jucat prin bucatarie, dupa o pauza de o saptamana. Am creat aceasta prajitura delicioasa care sper sa va fie pe plac, pornind de la o pofta de ciocolata, banane si ceva pufos si cum, cu totii stim de prajiturile cu fructe si bezea, nu a fost foarte greu sa fac ceva diferit dar totusi familiar tuturor, o prajitura cu ciocolata, banane si bezea, absolut delicioasa ­čÖé

Prajitura cu ciocolata, banane si bezea
Print Recipe
Prajitura cu ciocolata, banane si bezea, o creatie dulce de weekend
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 20 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 20 minute
Prajitura cu ciocolata, banane si bezea
Print Recipe
Prajitura cu ciocolata, banane si bezea, o creatie dulce de weekend
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 20 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 20 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Pentru inceput am taiat marunt cele 3 banane si le-am pus la foc intr-o tigaie cu coaja si zeama de la o limeta si 3 linguri de zahar. Le-am lasat sa se caramelizeze usor, apoi am oprit focul si le-am lasat la racit.
  2. In robotul de bucatarie am pus 300 gr unt moale, la temperatura camerei, impreuna cu 200 gr zahar si am amestecat bine pana cand zaharul s-a topit complet.
  3. Am separat galbenusurile de albusuri, 6 galbenusuri am adaugat peste amestecul de unt cu zahar, pe rand, unul cate unul amestecand mereu, iar la final, am mai adaugat 1 ou intreg. Albusurile le-am pastrat separat pentru bezea.
  4. Am topit la aburi 200 gr ciocolata si am adaugat-o si pe ea peste amestecul de unt, zahar si oua.
  5. La final, am adaugat in robot cardamonul, anasonul, faina si praful de copt, am mixat bine si am pus aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu unt si faina.
  6. Am uniformizat bine aluataul si l-am dat la copt aproximativ 10-15 minute, timp in care am facut bezeaua. Am adaugat peste cele 6 albusuri 5-6 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea luciocasa.
  7. Dupa 15 minute, am scos tava din cuptor, am pus peste prajitura bananele caramelizate si deasupra bezeaua si am mai lasat la copt aproximativ 20 minute, pana cand bezeaua s-a rumenit frumos si aluatul s-a copt.
  8. Am lasat prajitura la racit, apoi am taiat-o si am mancat cu maaaare pofta ­čÖé
Notitele retetei

In loc de cardamon macinat si anason, puteti adauga seminte de la o pastaie de vanilie. Eu nu am avut asa ca am adaugat arome care mi-au fost la indemana.

De asemenea in ciocolata topita, puteti adauga si cativa fulgi de ardei iute.

Pofta mare!

1 Comentariu despre “Prajitura cu ciocolata, banane si bezea

  1. Pingback: Prajitura cu ciocolata, banane si bezea | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *