Prajitura cu branza si zmeura

De catre   iulie 9, 2015
1 vote

O reteta usoara si delicioasa.

Prajitura cu branza si zmeura
Print Recipe
Prajitura de astazi cu branza si zmeura a aparut in viata noastra tot datorita unei lipse acute de timp si a lipsei de inspiratiei ceva mai bune decat asta:) Aveam zmeura cumparata de ieri,in frigider si pentru ca de maine incepe saptamana de lucru stiam sigur ca nu voi mai avea timp de ea,asa ca am incercat sa o folosesc cat este inca proaspata si apetisanta.Fiind de dimineata la cumparaturi,am cumparat si branza de vaci si mascarpone,si odata ajunsa acasa si vazand zmeura,mi s-a parut cea mai rapida varianta de ceva dulce pentru weekend ­čÖé
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 20 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 20 minute
Prajitura cu branza si zmeura
Print Recipe
Prajitura de astazi cu branza si zmeura a aparut in viata noastra tot datorita unei lipse acute de timp si a lipsei de inspiratiei ceva mai bune decat asta:) Aveam zmeura cumparata de ieri,in frigider si pentru ca de maine incepe saptamana de lucru stiam sigur ca nu voi mai avea timp de ea,asa ca am incercat sa o folosesc cat este inca proaspata si apetisanta.Fiind de dimineata la cumparaturi,am cumparat si branza de vaci si mascarpone,si odata ajunsa acasa si vazand zmeura,mi s-a parut cea mai rapida varianta de ceva dulce pentru weekend ­čÖé
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 20 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 20 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am pus toate oula intregi intr-un castron si le-am batut usor cu un tel,apoi le-am mutat in robot,am adaugat cardamonul,scortisoara,zaharul si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi uleiul,branza de vaci,mascarponele si la urma faina si praful de copt.Inainte de a muta aluatul in tava de copt,eu am adaugat o mana de zmeura si am mai mixat odata,si astfel aluatul din galben s-a facut usor roze :). Aluatul obntinut are o consistenta grosuta,mai gros decat cel de clatite.
  2. Am pus aluatul intr-o tava mare tapeteta cu hartie de copt,deasupra am asezat zmeura proaspata si l-am dat la copt aproximativ 50 minute,depinde si ce cuptor aveti (eu am un aragaz normal care nu coace foarte bine si uniform). Am verificat dupa 30 minute cu o scobitoare aluatul si nu era copt,asa ca l-am lasat sa se coaca pana cand scobitoarea introdusa in el a fost curata :).
Notitele retetei

Prajitura asta are asa o  consistenta ca de pasca,doar ca e cu zmeura.

* Daca vi se pare ca nu este suficient de dulce (noi nu mancam dulce excesiv),puteti adauga zahar dupa gustul vostru.

Pofta mare!

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *