Prajitura cu branza si zmeura

De catre   iulie 9, 2015
1 vote

O reteta usoara si delicioasa.

Prajitura cu branza si zmeura
Print Recipe
Prajitura de astazi cu branza si zmeura a aparut in viata noastra tot datorita unei lipse acute de timp si a lipsei de inspiratiei ceva mai bune decat asta:) Aveam zmeura cumparata de ieri,in frigider si pentru ca de maine incepe saptamana de lucru stiam sigur ca nu voi mai avea timp de ea,asa ca am incercat sa o folosesc cat este inca proaspata si apetisanta.Fiind de dimineata la cumparaturi,am cumparat si branza de vaci si mascarpone,si odata ajunsa acasa si vazand zmeura,mi s-a parut cea mai rapida varianta de ceva dulce pentru weekend 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 20 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 20 minute
Prajitura cu branza si zmeura
Print Recipe
Prajitura de astazi cu branza si zmeura a aparut in viata noastra tot datorita unei lipse acute de timp si a lipsei de inspiratiei ceva mai bune decat asta:) Aveam zmeura cumparata de ieri,in frigider si pentru ca de maine incepe saptamana de lucru stiam sigur ca nu voi mai avea timp de ea,asa ca am incercat sa o folosesc cat este inca proaspata si apetisanta.Fiind de dimineata la cumparaturi,am cumparat si branza de vaci si mascarpone,si odata ajunsa acasa si vazand zmeura,mi s-a parut cea mai rapida varianta de ceva dulce pentru weekend 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 20 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 minute 20 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am pus toate oula intregi intr-un castron si le-am batut usor cu un tel,apoi le-am mutat in robot,am adaugat cardamonul,scortisoara,zaharul si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi uleiul,branza de vaci,mascarponele si la urma faina si praful de copt.Inainte de a muta aluatul in tava de copt,eu am adaugat o mana de zmeura si am mai mixat odata,si astfel aluatul din galben s-a facut usor roze :). Aluatul obntinut are o consistenta grosuta,mai gros decat cel de clatite.
  2. Am pus aluatul intr-o tava mare tapeteta cu hartie de copt,deasupra am asezat zmeura proaspata si l-am dat la copt aproximativ 50 minute,depinde si ce cuptor aveti (eu am un aragaz normal care nu coace foarte bine si uniform). Am verificat dupa 30 minute cu o scobitoare aluatul si nu era copt,asa ca l-am lasat sa se coaca pana cand scobitoarea introdusa in el a fost curata :).
Notitele retetei

Prajitura asta are asa o  consistenta ca de pasca,doar ca e cu zmeura.

* Daca vi se pare ca nu este suficient de dulce (noi nu mancam dulce excesiv),puteti adauga zahar dupa gustul vostru.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.