Prajitura cu biscuiti si mousse de ciocolata

De catre   noiembrie 2, 2015
2 votes

Sambata aceasta iarasi m-am jucat, vroiam un desert usor de preparat asa ca din cativa biscuiti si alte cateva ingrediente am obtinut o prajitura delicioasa, usor de pregatit dar…si usor de mancat 🙂

M-a inspirat mousse-ul de ciocolata al lui Raymond Blanc, insa vroiam o alta prajitura decat ce vazusem la el, asa ca…am creat acest desert simplu, fara coacere din straturi de biscuiti , mascarpone si mousse de ciocolata.

Prajitura cu biscuiti si mousse de ciocolata
Print Recipe
Prajitura cu biscuiti si mousse de ciocolata, un desert rapid si gustos
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Prajitura cu biscuiti si mousse de ciocolata
Print Recipe
Prajitura cu biscuiti si mousse de ciocolata, un desert rapid si gustos
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Zeama de la compotul de ananas am scurs-o intr-o craticioara si am pus-o cateva minute pe foc sa se incalzeasca. Intr-o tava tapetata cu folie alimentara, am asezat un strat de biscuiti (unul langa altul), apoi cu o pensula am luat zeama de compot incalzita si am pus pe fiecare biscuit pentru a se inmuia.
  2. Intr-un castron, am pus mascarpone, extract de vanilie, bucatile de ananas din compot si am amestecat bine. In alt castron am batut frisca cu 2 linguri de zahar brun, apoi am adaugat usor frisca peste amestecul de mascarpone incorporand-o usor pentru a nu o strica. Am inmuiat in apa rece 3 foi de gelatina pe care apoi le-am dizolvat in cativa ml de compot cald si le-am adaugat peste amestecul de frisca si mascarpone.
  3. Peste stratul de biscuiti inmuiati in compot, am adaugat amestecul de mascarpone si frisca, iar deasupra am pus un alt strat de biscuiti pe care i-am inmuiat in compot cald. Am incalzit la aburi 200 gr ciocolata si 1/4 lingurita fulgi de peperoncinni, am batut albusurile spuma cu 4 linguri de zahar brun si am pus apoi ciocolata peste albusuri, usor pentru a nu strica spuma. Mousse-ul astfel obtinut, l-am adaugat deasupra, ca un ultim strat.
  4. Am ornat prajitura cu bucati de ananas si decor dulce de la Dr Qetker si am dat-o la frigider aproximativ o ora, apoi am taiat-o bucati si am mancat-o cu mare pofta 🙂
Notitele retetei

Ciocolata folosita de mine avea o concentratie de cacaco de 52%, puteti folosi la fel sau chiar mai concentrata daca aveti.

In loc de mascarpone (daca nu va place) puteti folosi branza ricota sau doar frisca, la fel in locul ananasului puteti folosi orice alt compot, ce aveti la indemana sau ce va place mai mult.

Pofta mare!

3 Comentarii despre “Prajitura cu biscuiti si mousse de ciocolata

  1. Pingback: Prajitura cu biscuiti si mousse de ciocolata | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *